Pretraga

Redatelj Star Warsa daje 4 milijarde dolara u obrazovanje

A- A+


Izdvojeni članak

Video: Kutinski maturanti kao Star Trek

Ovih dana svjetskim medijima odjeknula je vijest kako će George Lucas, tvorac Ratova Zvijezda prodati Lucasfilm Ltd. Dinesyju za više od četiri milijarde dolara. Međutim kako poznati redatelj želi započeti s novom fazom u životu, koja će uključivati veću angažiranost u humanitarne djelatnosti, iscurila je vijest da će novac donirati upravo u te svrhe. Zasad se spominje kako je riječ o donaciji u sektor obrazovanja, no još ništa nije potvrđeno.

Redatelj popularnih ‘Star Warsa’, George Lucas prodat će svoj Lucasfilm Ltd. Disneyju i tako zaraditi ogromnih četiri milijarde dolara. Međutim, šuška se da će sav novac dati u humanitarne svrhe i to u poboljšanje obrazovanja.

– Za 41 godinu, većinu svog vremena i novca uložio sam u kompaniju. Kako počinjem s novim dijelom svog života, želim se više uključiti u humanitarni rad, nedavno je izjavio Lucas.

Da će pokloniti ovaj enormni iznos u taj sektor nije neobično, jer je redatelj Ratova Zvijezda predsjednik fondacije Edutopia koja podržava inovativne školske projekte.

Poznati su i Lucasovi stavovi oko obrazovanja, za koje smatra da je ključ uspjeha ljudske rase.

Hoće li zaista negdje na svijetu obrazovni sustav dobiti ovakvu injekciju, još nije poznato no svakako bi novac otišao u dobre svrhe ukoliko bi ga sretnici koji ga dobiju pravilno uložili.