Pretraga

Šminka vam ne izgleda dobro? Pripazite na ove stvari i odmah ćete primijetiti razliku!

A- A+

Postoji li nešto bolje od dobre šminke? Vjerojatno da, kao što je recimo prolaz na teškom ispitu ili uspješan dejt. Ali kada se dobro našminkate, također ćete se osjećati dobro. Ako ništa, bit ćete ponosni na svoje umjetničko umijeće. Danas otkrivamo kako to što lakše postići.

foto: Pexels; freestocks.org

Šminka se koristi u više svrha: kako bi se sakrili pojedini nedostatci, kako bi se naglasile druge stvari, ali i kako bi se izrazila vlastita osobnost. Iako šminka može djelovati kao nešto vrlo ‘površno’, to uopće nije slučaj.

Ipak, kada je šminka u pitanju, bitno je imati jednu stvar na umu – za kakav god se look odlučili, bitno je da to izgleda dobro. Svi imaju neku svoju ideju oko toga kako izgledaju najbolje. Na kraju krajeva, mnogi celebritiji se odlučuju šminkati samostalno ili svoje lice povjeruju samo jednom make up artistu, onome koji najbolje poznaje njihovo lice.

Baza svega je da taj look bude dobro napravljen. Postoji nekoliko stvari na koje je potrebno pripaziti u tim slučajevima. Danas donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da vam svaka šminka izgleda dobro, bez obzira na to odlučili se za hollywoodski glam ili prirodan, svakodnevni make up.

Izdvojeni članak

Vani je ‘sto stupnjeva, ali vi se svejedno želite našminkati? Evo par savjeta za ove ekstremne uvjete

Dobra šminka

Iako će se rijetki usuditi jesti hranu kojoj je istekao rok trajanja, iz nekog razloga nemamo problema s time da na svoju kožu nanosimo šminku kojoj je davno prošao rok trajanja. Koža je naš najveći organ i trebali bismo pomno paziti na to što nanosimo na nju – ne samo kada je u pitanju ‘skin care’, već i sa šminkom.

Nije dovoljno paziti da nanosite puder koji odgovara vašem tipu kože, već i da je šminka još uvijek ‘zdrava’. Primjera radi, maskaru je potrebno mijenjati svakih nekoliko tjedana – iako se to lako primijeti, jer se maskara osuši. To isto tako znači da vjerojatno nije dobra ideja stavljati puder koji ste kupili prije tri godine, ali ga i dalje niste potrošili.

Čisti kistovi

Kada se šminkate, osim same šminke koju nanosite na lice, vrlo bitno je i s čime nanosite šminku. Beauty blendere je potrebno mijenjati svako toliko, a sve ostalo je bitno temeljito čistiti. Na kraju krajeva, s time dirate lice, ali i šminku. Želite li zaista u svoju šminku ‘ubacivati’ nepotrebno bakterije? Ne.

Preporučuje se kistove oprati nakon svakog korištenja, ali bit će dobro i ako ih čistite na tjednoj bazi. Kada ste vi posljednji put oprali svoje kistove? Vjerujemo da odgovor nije jučer niti ovaj tjedan, pa vam predlažemo da ih sada očistite. Osim što će vam šminka ljepše izgledati na licu, izbjeći ćete i nepotrebnu prljavštinu, odnosno prištiće. A na čistoj koži, sve izgleda bolje.

Dovoljno vremena za šminkanje

Koliko god bilo pohvalno reći da se možete brzinski našminkati, nemojte brzati (ako ne morate). Šminkanje je doslovno crtanje po licu – sasvim je jasno da će sve izgledati bolje ako se potrudite biti precizni. Preciznost rijetko kada ide uz brzinu, pa si ipak dajte dovoljno vremena da možete sve napraviti kako je potrebno.

Ne treba za svaki look jednako dugo vremena, ali ako želite nanijeti tuš – sasvim sigurno morate utrošiti koju minutu više. Realno, bolja je opcija preskočiti tuš negoli imati neuredan tuš. Osim toga, kada nanosite šminku, potrebna je i koja minuta da se ta šminka upije. Ukratko, samo nemojte brzati…