Pretraga

Spektakularna završnica Milijunaša: Na 15. pitanju nazvao prijatelja, pozvao ga na zabavu pa osvojio milijun

A- A+

O uspjesima u inozemnim verzijama kviza Tko želi biti milijunaš? ne piše se u našim medijima baš često, ali uspjeh Jonasa von Essena zaslužio je pažnju javnosti diljem Europe. Jonas je u švedskoj verziji tog kviza osvojio milijunski iznos. I to tako da je do 15. pitanja iskoristio samo jedan od četiriju džokera koji su natjecateljima švedskog Milijunaša na raspolaganju. A potom na zadnjem pitanju nazvao prijatelja i, umjesto da mu pročita pitanje – pozvao ga na zabavu.

Jonas von Essen

Jonas von Essen u švedskoj je verziji Milijunaša osvojio milijunski iznos | screenshot: YouTube

Dvostruki prvak u natjecanju pamćenja i finalist švedskog talent showa Talanga Jonas von Essen, postao je milijunaš nakon briljantne igre u švedskoj verziji kviza Tko želi biti milijunaš?, Postkodmiljonären. I to završnici koja neodoljivo podsjeća na onu Johna Carpentera iz 1999., koji je u američkoj inačici na posljednjem pitanju kao džokera pozvao svog oca, samo da mu kaže da će upravo osvojiti milijun.

Na milijunskom pitanju nazvao prijatelja i pozvao ga na zabavu

U emisiji Postkodmiljonären von Essen (31) je do 15., milijunskog pitanja, došao s tri od četiri neiskorištena jokera, prenosi Sweden.postsen.com. Njegovo posljednje pitanje glasilo je ovako:

Von Essen potom odlučuje iskoristiti prvo od preostala tri džokera i pozva prijatelja.

– Davide, sljedeća subota, imaš li u planu nešto posebno? Razmišljam da te pozovem na malu zabavu, kaže natjecatelj svom prijatelju.

Pitanjem mu ni nije pročitao, a voditelj Rickard Sjöberg nasmijao se kada je shvatio što se događa. Jonasov prijatelj samo je prihvatio poziv na zabavu i razgovor završava.

Na kraju je odgovorio točno

– Sada morate biti u pravu, kaže voditelj Sjöberg natjecatelju.

Von Essen je nakon toga odlučio iskoristiti preostale džokere, pola-pola i pitaj znalce, kako bi se uvjerio da je odgovor koji planira ponuditi točan.

– Bit će ovo TV fijasko stoljeća ako nakon svega ovoga odgovorim pogrešno, kaže von Essen.

Kao svoj konačan odgovor na kraju nudi Le Corbusiera.

– To je točan odgovor, osvojili ste milijun, uzviknuo je voditelj Sjöberg nakon čega je u studiju nastala velika euforija, a von Essen potrčao je zagrliti braću i majku koji su se nalazili u publici.

Kako je sve to izgledalo, pogledajte u videu ispod: