Pretraga

Stiže još jedna umjetna inteligencija: Google radi na vlastitom AI chatbotu

A- A+

ChatGPT već je u pozoru javnosti neko vrijeme, a uskoro stiže i njegova konkurencija. Naime, Google radi na vlastitom AI chatbotu, Bardu, koji će za svoj rad moći koristiti najnovije informacije s weba.

Foto: Pixabay

Google radi na vlastitom ChatGPT konkurentu, Bardu. Projekt je najavio Googleov izvršni direktor, Sundar Pichai, opisijući ovaj alat kao eksperimentalnu konverzacijsku AI uslugu, koja će odgovarati na upite korisnika i sudjelovati u razgovorima.

– Bard nastoji spojiti širinu svjetskog znanja sa snagom, inteligencijom i kreativnošću naših velikih jezičnih modela. Oslanja se na informacije s weba kako bi pružio svježe odgovore visoke kvalitete, objašnjava Pichai u službenom priopćenju.

Izdvojeni članak
državna matura hrvatski esej a 2022

Umjetna inteligencija riješila je višu razinu mature iz Hrvatskog: Ocjena nas je malo zatekla

Prema riječima Googlea, Bard će se moći koristiti u različitim situacijama za različite stvari, baš kao i ChatGPT, no korisnike se potiče da ga koriste za jednostavna i praktična pitanja. Dakle, Bard bi trebao biti napredniji Google Assistant.

Razlika od trenutne verzije ChatGPT-a i Barda, leži u tome da će Googleov AI chatbot moći koristiti svježe informacije, stoga će i odgovori biti relevantniji. Primjerice, ako ChatGPT upitate za rezultat Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, on vam neće moći dati odgovor, jer nema učitane nove baze podataka.

Trenutno samo izabrani korisnici mogu koristiti Googleov Bard, no uskoro će postati dostupan svim korisnicima.