Pretraga

Stiže još jedna umjetna inteligencija: Google radi na vlastitom AI chatbotu

A- A+

ChatGPT već je u pozoru javnosti neko vrijeme, a uskoro stiže i njegova konkurencija. Naime, Google radi na vlastitom AI chatbotu, Bardu, koji će za svoj rad moći koristiti najnovije informacije s weba.

Foto: Pixabay

Google radi na vlastitom ChatGPT konkurentu, Bardu. Projekt je najavio Googleov izvršni direktor, Sundar Pichai, opisijući ovaj alat kao eksperimentalnu konverzacijsku AI uslugu, koja će odgovarati na upite korisnika i sudjelovati u razgovorima.

– Bard nastoji spojiti širinu svjetskog znanja sa snagom, inteligencijom i kreativnošću naših velikih jezičnih modela. Oslanja se na informacije s weba kako bi pružio svježe odgovore visoke kvalitete, objašnjava Pichai u službenom priopćenju.

Izdvojeni članak
državna matura hrvatski esej a 2022

Umjetna inteligencija riješila je višu razinu mature iz Hrvatskog: Ocjena nas je malo zatekla

Prema riječima Googlea, Bard će se moći koristiti u različitim situacijama za različite stvari, baš kao i ChatGPT, no korisnike se potiče da ga koriste za jednostavna i praktična pitanja. Dakle, Bard bi trebao biti napredniji Google Assistant.

Razlika od trenutne verzije ChatGPT-a i Barda, leži u tome da će Googleov AI chatbot moći koristiti svježe informacije, stoga će i odgovori biti relevantniji. Primjerice, ako ChatGPT upitate za rezultat Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, on vam neće moći dati odgovor, jer nema učitane nove baze podataka.

Trenutno samo izabrani korisnici mogu koristiti Googleov Bard, no uskoro će postati dostupan svim korisnicima.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap