Pretraga

Što kažete na ovo? Popularna opcija sa Snapchata i Instagrama stiže na TikTok

A- A+

TikTok Stories pojavio se određenom broju korisnicima već prošle godine, no sada bi tu opciju trebalo dobiti još više ljudi. Riječ je o klasičnom ‘klonu’ Snapchat priča koji se može pronaći na gotovo svim relevantnim društvenim mrežama.

tiktok mobitel

Foto: Unsplash; Olivier Bergeron

Popularna kineska društvena mreža započela je s testiranjem TikTok Stories opcije još u kolovozu prošle godine, a sada se taj test proširio i na još veći broj korisnika.

Za one koji ne znaju, riječ je o opciji za priče koju ste do sad zasigurno vidjeli na Snapchatu, Instagramu, Facebooku, WhatsAppu i još mnogo društvenih mreža.

– Trenutno proširujemo pilot test, koji kreatorima pruža dodatne formate da ožive svoje kreativne ideje za TikTok zajednicu, priopćili su iz TikToka za TechCrunch.

Izdvojeni članak

Šeflja, ponistra, lazanjur, štenge, pertle…. Kako vi zovete ove predmete?

TikTok Stories izrađuje se kao i svaki drugi TikTok video, pa tako na raspolaganju imate sve efekte, filtere i zvukove na koje ste navikli. Razlika je, naravno, u činjenici da se priča ne pojavljuje direktno na vašem feedu te da nestaje nakon 24 sata.

Ako ste jedan od ‘sretnika’ koji su dobili ovu opciju, treba napomenuti da ona funkcionira ipak malo drugačije od Instagram ili Snapchat priča. Tako, primjerice, nedostaje traka za skrolanje kroz priče profila koje pratite, što je poprilično neobično, budući da se ona nalazi na svakoj društvenoj mreži sa sličnom opcijom.

To znači da je jedini način da vidite nečiju TikTok priču tako da kliknete na plavu zaokruženu profilnu sliku na videu kojeg već gledate ili da izravno otiđete na nečiji profil. Trenutno nije poznato kada će TikTok Stories stići za sve korisnike ove društvene mreže.