Pretraga

Štrikaona koda: Besplatna radionica programiranja za djevojke i žene

A- A+

Vox Feminae Festival, u suradnji s partnerima Implementacija snova Veleučilište Baltazar, ove godine po prvi put organizira radionicu back end i front end programiranja za djevojke i žene. Radionica ‘Štrikaona koda’ polaznice će upoznati s izradom web aplikacija, a u 32 sata raspoređena kroz vikende polaznice će naučiti kako napraviti jednostavnu i zabavnu aplikaciju za izradu i slanje e- razglednica.

Pri izradi e- razglednica u ‘Štrikaoni koda’ polaznice će proći cjelokupni proces izrade aplikacije – od stvaranja baze do uređivanja sučelja. Poticaj za ovaj projekt partnericama je bila izrazito slaba zastupljenost žene u brzorastućem IT sektoru, kao i rodna nejednakost u STEM industriji koja navodi žene na promjenu karijere.

Izdvojeni članak

ICT Supergirls: One su živi dokaz da djevojka može uspjeti u ‘muškom svijetu’

Prijaviti se mogu sve zainteresirane, neovisno o postojećem predznanju o programiranju, dok će program edukacije biti posebno osmišljen kako bi i one bez postojećih predznanja, ako pokažu motivaciju, mogle savladati edukacijski modul.
Prijave se primaju putem maila [email protected]. Nakon poslanog e-maila zainteresirane će dobiti link na kratki online upitnik i motivacijsko pismo.

– Sam upitnik testira postojeće znanje potencijalnih polaznica o programiranju kroz seriju pitanja, no sugeriramo zainteresiranima da prilikom ispunjavanja koristite najboljim prijateljem svake programerke a to je Google ili druga adekvatna internet tražilica, piše u priopćenju organizatora.

Odabrane polaznice bit će obaviještene do 28. listopada 2016. godine. Radionice će se održavati u studenom u prostorima ‘Veleučilišta Baltazar Zaprešić’ u Lastovskoj ulici u Zagrebu.

– O tome kako edukativni sustav, pop kultura te poslovna okruženja i korporativne prakse obeshrabruju žene da budu programerke i uporno previđaju njihov talent, doprinose i uvide, moglo se prošle godine vidjeti u dokumentarcu Kod: Ispravljanje rodnog jaza, a ove godine Vox Feminae Festival ide korak dalje u konkretnije korake u suradnji s Implementacijom snova i Veleučilištem Baltazar Zaprešić, pišu organizatori.