Pretraga

TikTok upravo testira novu značajku: Ako je uvedu, sadržaj bi vam lakše mogao postati viralan

A- A+

Megapopularna platforma TikTok uvodi novu značajku. Kako strani mediji pišu, trenutno je u fazi testiranja mogućnost ‘repostanja’ tuđih TikTok videa. Iz kompanije na upit kažu kako uvijek razmišljaju o načinima povezivanja svoje zajednice i obogaćivanja korisničkog iskustva.

tiktok

Foto: Unsplash

Iako je o tome bilo riječi već sredinom prosinca, kada je Matt Navarra na Twitteru stavio screenshot, nova značajka na TikToku sad se počela pojavljivati nešto većem broju korisnika. Radi se o značajki ‘repost’, nešto slično retweetanju na Twitteru, gdje će svaki korisnik moći repostati videe drugih kreatora.

Ti se videi, kako sada piše Verge, neće vidjeti na profilu onoga koji ih je repostao, već samo na ‘for you’ stranici njihovih prijatelja. Bilo kako bilo, na taj će se način lakše moći podijeliti neki TikTok, pretpostavka je i da će lakše postati viralan, a ujedno i svojim prijateljima koji su tek počeki kreirati sadržaj oni s više pratitelja mogu tako dati potreban vjetar u leđa.

TikTok nije odmah odgovorio na upit o tome što se točno testira, ali kako prenosi Verge, iz kompanije sada kažu kako uvijek razmišljaju o novim načinima povezivanja zajednice i obogaćivanja korisničkog iskustva na megapopularnoj videoplatformi. Neki korisnici, prenosi Verge, umjesto repost značajke dobili su tzv. recommend značajku, koja bi trebala funkcionirati na otprilike jednak način. I jedni i drugi korisnici, piše spomenuti portal, moraju napisati zašto dijele TikTok video koji žele repostati.