Pretraga

Tjedan besplatnog uživanja u dramskim tekstovima studenata: Evo što donosi 8. DeSADU

A- A+

Od 7. do 11. prosinca u Frankopanskoj 22 ljubitelji kazališne umjetnosti moći će uživati u osmoj po redu reviji dramskih tekstova studenata Akademije dramske umjetnosti. Popularni DeSADU ove godine donosi pet dramskih tekstova koji su odabrani u uži izbor od strane stručnog žirija u sastavu renomiranih kazalištaraca redatelja Ivana Vuka Torbice, dramaturginje Olje Lozice i spisateljice Katarine Pejović. 

Foto: DeSADU, Facebook

Izdvojeni članak

Priča jedne brucošice: Kako sam upala na Akademiju dramskih umjetnosti

U uži izbor, odnosno u izvedbene tekstove na ovogodišnjem DeSADU-u odabrani su dramski tekstovi Anite Čeko, Maje Rogoz, Robina Mikulića, Dorotee Šušak i Luke Vlašića, a čitat će ih studenti zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti.

Tijekom cijelog tjedna, počevši od srijede pa sve do nedjelje publika će imati priliku slušati i vidjeti što je novo ove godine proizašlo iz kreativne radionice mladih umjetnika okupljenih oko Dramske sekcije Akademije dramske umjetnosti koja je osnovana 2009. godine s ciljem sa da se uspostavi mogućnost zajedničkog rada studenata i profesora različitih odsjeka ADU-a, neovisno o nastavnom programu i programu ADU-a u svrhu realizacije umjetničkih studentskih projekata. 

Osim izvođenja, odnosno čitanja dramskih tekstova, članovi Sekcije pripremili su i popratna događanja koja započinju koreografsko dramaturškom radionicom, a završavaju s čitanjem poezije na temelju ljudskih prava te okruglim stolom na temu (Ne)prilike dramskog pisma danas. 

Sva čitanja svaki dan počinju u 20 sati i potpuno su besplatna. Cjelokupni program događanja DeSADU-a u ‘F22 – Nova Akademijska Scena’ provjerite na službenoj Facebook stranici DeSADU.