Pretraga

Trebat će vam pet minuta: Kroz ova četiri koraka možete doći do do savršenih obrva

A- A+

Malo koja stvar je toliko bitna za izgled, koliko su to obrve. One su moćno oruđe koje će vam pomoći da vizualno smanjite nos, naglasite određene crte lica i prikrijete nedostatke. Djeluje nestvarno, no ako ste ikad imali loše počupane obrve – znate koliko je to istina. Zato vam donosimo nekoliko savjeta kako biste izbjegli taj potencijalni horor!

Foto: Pexels; Engin Akyurt

Postići savršene obrve u kućnoj radinosti je prava umjetnost, ili se tako barem čini. Ako bolje razmislite, apsolutno nitko ne poznaje vaše lice bolje od vas samih, pa ima smisla da sami možete to najbolje izvesti. Osim toga, ako se sami unakazite, bit će vam ipak malo lakše jer ćete znati da ste si to sami napravili i barem to nećete morati platiti.

Dobre obrve će vam pomoći da promijeniti izgled lica i to u potpunosti, no prije svega – potrebno je da im date vremena da izrastu. Ovisno o tome koliko često inače čupate obrve, bit će vam potrebno barem mjesec do dva da u potpunosti izrastu. Ako si želite kvalitetno počupati obrve, potrebno je da znate što uopće čupate.

Jednom kada prođe ovaj period pripreme (sva sreća da je pandemija pa ipak ne izlazite previše), vrijeme je da krenete s pripremama za čupanje. Iako bi imalo smisla da se namjestite pred ogledalo s najviše svijetla, to ipak nije slučaj. Naime, pretjerano svijetlo će vas izludjeti i onda ćete pokušati dostići savršenstvo i u tom pokušaju ćete vjerojatno ostati bez koje dlačice previše.

Izdvojeni članak

Mali šalabahter: Ova četiri trika šminkanje očiju dovest će na višu razinu

Najbolje bi bilo da stanete na neko danje svijetlo, pripremite ogledalo, dobre pincete, češljić za obrve, običnu olovku i olovku za obrve. Sada kada ste pripremili sve, možete početi sa samim procesom čupanja obrva!

Počešljati obrve

Prvi i osnovni korak jest taj da morate dobro očistiti obrve. Najbolje bi bilo da ih počupate nakon tuširanja, prije stavljanja bilo kakve kreme, no bit će dovoljno i ako skinete bilo kakvu šminku s njih. Potrudite se ih samo osušiti, kako vam se ne bi sve međusobno slijepile.

Odrediti mjere

Ako ste se pitali do sada zašto će vam trebati obična olovka pri čupanju, ne brinite – sve ćemo objasniti. Naime, pomoću obične olovke ćete moći odrediti linije unutar kojih ćete čupati, dok ćete s olovkom za obrvom odrediti točne crte. Stvar je vrlo jednostavna: za početak, stavite olovku u ravninu s nosom i tako ste odredili početak vaše obrve.

Zatim naslonite olovku uz nos prema obrvi, tako da ide iznad šarenice – dobili ste vrhunac luka. Za krajnju točku obrve, samo ju namjestite tako da olovka ide ispod šarenice. Te tri točke označite s olovkom za obrve te se onda po njima ravnajte.

Počupati obrve

Zlatno pravilo kod čupanja obrva jest manje je više. Lako je moguće da će vas cijela situacija ponijeti i da ćete zatim počupati obrve više nego što biste trebali. I dok je lako počupati koju dlačicu više, vratiti ih nazad… I nije baš. Stoga, bolje je malo po malo čupati i popravljati ako treba, nego se kasnije mučiti s pokušajima popravljanja olovkom.

Popuniti ih

Najjednostavniji način za popuniti obrve jest s običnom olovkom, pa ako ste početnik, to je definitivno ono što vam preporučujemo. U svakom slučaju, što god koristili, pri popunjavanju obrva se pobrinite da je upravo to ono što radite – samo ih popunjavate. Nemojte ići van već određenih crta niti pretjerano potamnjivati boje!