Pretraga

[VIDEO] Američki učenici i pitanja iz opće kulture: ‘Koji je glavni grad Njemačke? Pa Ukrajina!’

A- A+

Učenica na razmjeni u SAD-u na TikToku je objavila video u kojemu je ispitivala svoje školske kolege pitanja iz opće kulture poput koji je glavni grad Njemačke i Španjolske, koji jezik se najviše govori u svijetu te na kojem se kontinentu nalazi Indija. Video ima skoro sedam milijuna pregleda, a odgovori bi vas mogli šokirati, ali i dobro nasmijati.

Foto: Screenshot | TikTok

Američki obrazovni sustav uvelike se razlikuje od našega pa je stoga jedna učenica koja je došla na razmjenu u SAD odlučila provjeriti kakvo je znanje njenih školskih kolega. Pitala ih je pitanja iz opće kulture, a odgovori koje je dobila zaslužuju biti u rubrici ‘Šok i nevjerica’.

– Što je bliže, Sunce ili Mjesec? Sunce!, odgovorila joj je prva učenica u videu koji ima skoro sedam milijuna pregleda.

– Koji je glavni grad Španjolske? Portugal!, rekla je druga učenica, dok je njena kolegica koja je sjedila do nje komentirala kako ona ne zna što je to uopće ‘Španjolska’.

Izdvojeni članak

Samo 20% američkih učenika u školi uči strani jezik: U Hrvatskoj su brojke nemjerljivo veće

– Koji je glavni grad Njemačke? Ukrajina!, rekao je jedan učenik koji se ubrzo predomislio i, dok se pokušavao sjetiti odgovora, komentirao kako je u tom gradu ‘ona velika crvena stvar’.

– Ovo je bilo bolno za gledati. Pa što uče tu djecu u školi onda? Geografiju sigurno ne, bio je jedan od mnogih komentara kako je obrazovni sustav u SAD-u izuzetno loš u usporedi s onime, primjerice, u Europi. Cijeli video s još ovakvih pitanja i zanimljivih odgovora američkih učenika pogledajte ispod.

@abrilciuranasopen Like for part 2🤣🇺🇸 #generalculture #exchangestudent #americans #greenscreen #fyp #dontlaugh #paratiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ♬ original sound – Abril Ciurana Sopena