Pretraga

WhatsApp uvodi nova pravila: Više nećete moći screenshotati poruke kad god to poželite

A- A+

WhatsApp radi na tri nove opcije koje će povećati privatnost svih korisnika. Riječ je o mogućnosti izlaska iz grupnih razgovora ‘potiho’, veće kontrole nad vašim online statusom te blokiranja screenshotanja nestajućih fotografija.

Foto: WhatsApp

Razvojni tim koji stoji iza WhatsAppa, aktivno radi na novim opcijama za povećanje privatnosti. Sada su objavili kako uskoro stižu tri nove opcije, zbog kojih će se korisnici značajno osjećati sigurnije koristeću ovu popularnu aplikaciju za razgovore.

Prva nadolazeća opcija omogućit će vam tiho napuštanje grupnih razgovora. Drugim riječima, ako vam više nije po volji biti u nekoj grupi na WhatsAppu, moći ćete ju napustiti bez da itko, osim grupnih administratora, to primijeti.

Izdvojeni članak

Whatsapp u potpunosti mijenja način na koji korisnici šalju jedan tip poruka

Sljedeća opcije je nešto što se već sprema neko vrijeme – mogućnost potpune kontrole nad vašim online statusom. Dakle, korisnici će moći dozvoliti pojedinim kontaktima da vide jesu li trenutno na WhatsAppu, dok će drugima tu ‘privilegiju’ moći oduzeti. Do sad je ta opcija bila ograničena samo na to da svi vide da ste online ili nitko.

Na koncu, dolazimo i do možda najkorisnije opcije – onemogućavanje screenshotanja nestajućih fotografija. Naime, prije koji mjesec korisnici WhatsAppa mogu, baš kao i na Snapchatu, slati fotografije koje nestaju nakon što ih se jednom pogleda. No, njih je bez ikakve obavijesti bilo moguće – screenshotati.

WhatsApp sada želi riješiti taj problem, pa će tako uvesti ‘blokadu’ screenshotanja View Once fotografija i omogućiti korisnicima da bez brige šalju što god požele.

Trenutno nije poznato kada će točno ove opcije postati dostupne na WhatsAppu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap