Pretraga

WhatsApp uvodi veliku novost u chatove: Cilj nam je napraviti poruke što osobnijima

A- A+

WhatsApp konačno uvodi dugo najavljivanu značajku nestajućih poruka. Rade to kako bi chatove učinili što bližim stvarnom razgovoru te istovremeno osigurali bolju privatnost svojim korisnicima.

Foto: Pixabay

“Naš je cilj učiniti razgovore na WhatsAppu što bližim komunikaciji uživo”. Najavljuje tako WhatsApp svoju novu značajku pomoću koje će korisnici moći slati nestajuće poruke.

Poruke, slike, videa nestaju nakon 7 dana

Što to znači? Kad uključite nestajuće ppruke, nova poruka poslana u tom chatu nestat će nakon 7 dana. Na taj način, kako ističu iz WhatsAppa, razgovor će biti ‘lakši’ i privatniji. U porukama jedan-na-jedan, oba korisnika mogu uključiti ili isključiti nestajuće poruke. U grupnim će razgovorima kontrolu nad tom značajkom imati admini.

Iz WhatsAppa su se odlučili za period od 7 dana u kojima poruka i dalje postoji jer, kažu, da tako korisnici mogu biti mirni jer im poruke nisu vječne. S druge strane, to rješenje je praktično jer tako korisnici neće biti dovedeni u situaciju da zaborave o čemu su tipkali s drugima. Plastično, lista za shopping ili adresa omiljenog dućana koju ste dobili prije par dana tu će biti cijeli tjedan, dok vam treba, a kad to prođe, nestat će.

Ova značajka će tijekom studenog doći na mobilne uređaje korisnika diljem cijelog svijeta kako bi svi mogli uživati u nestajućim porukama.

Kako uključiti nestajuće poruke?

Značajku smo pokušali isprobati na našim telefonima, no po svemu sudeći, ni na Google Play Store ili Appleov App Store još uvijek nisu došle nadogradnje za WhatsApp u našoj regiji. Inače, kada to bude slučaj, nestajuće poruke moći ćete vrlo jednostavno uključiti ili isključiti.

Značajka se posebno podešava za svaki pojedinačni chat. Uđete u chat, kliknete na ime osobe i onda na ‘nestajuće poruke’ ili ‘disappearing messages’. Kad uđete u tu značajku dobit ćete on/off, odnosno uključeno/isključeno opcije. Isto ćete dobit u grupnim chatovima u kojima ste admini, budući da jedino oni imaju kontrolu nad tom značajkom u grupi.

Foto: WhatsApp Blog