Pretraga

YouTuber koji je u vlogu prikazao obješenog čovjeka: ‘Ideja je bila šokirati, roditelji bi trebali više nadzirati što djeca gledaju’

A- A+

Logan Paul, jedan od najpopularnijih YouTubera početkom ove godine izazvao je u javnosti veliku buru. Nakon što je na svom kanalu objavio video u kojemu je prikazano truplo obješenog muškarca, suočio se s brojnim osudama, a YouTube je Loganov kanal uklonio iz tzv. ‘preferiranog programa’. Točno mjesec dana od incidenta, dao je svoj prvi televizijski intervju u emisiji ‘Good Morning America’.

screenshot: YouTube

‘Drvlje i kamenje’ sasula je javnost na YouTubera Logana Paula, nakon što je objavio vlog iz japanske ‘šume samoubojstava’ u kojemu je prikazano truplo obješenog čovjeka. Video je vrlo brzo uklonio, ali YouTube je Logana kaznio uklonivši mu kanal s preko 16 milijuna pratitelja iz ‘preferiranog programa’ koji najpopularnijim kreatorima sadržaja donosi sigurnu zaradu. Logan se ispričao, a nakon incidenta objavio je novi video s naslovom ‘Suicide: Be Here Tomorrow’, kojemu je, kako tvrdi, cilj podizanje svijesti o problemu samoubojstva.

‘Ja sam dobar lik koji je donio lošu odluku’

Izdvojeni članak

Nakon objave vloga u kojemu je prikazao tijelo obješenog muškarca, popularni YouTuber snimio novi video

Jučer je Logan, prvi puta nakon događaja, dao televizijski intervju za emisiju ‘Good Morning America’. Na pitanje je li mu u procesu snimanja, montiranja i učitavanja videa na YouTube u bilo kojem trenutku palo na pamet da možda nije ispravno objaviti takav sadržaj, odgovara:

– Da, da. Ideja (objave videa, op.a) bila je šokirati i prikazati okrutnu stvarnost samoubojstva i potaknuti ljude da govore o nečemu o čemu se mnogo ne govori. I danas mi je to cilj, kazao je Logan za ABC.

Dodaje, njegova ciljana skupina nisu bila djeca i često se šalio na način prikladan svojim vršnjacima, ali sada shvaća da je njegov utjecaj puno širi.

– Bit ću iskren, mislim da bi roditelji trebali više nadzirati što njihova djeca gledaju. Kada upoznam roditelje čija su djeca mlađa od 12 godina uvijek ih pitam dozvoljavaju li da njihova djeca gledaju moje vlogove, a oni kažu ‘da, što da radim’? Ali istovremeno, nije da sam ja loša osoba. Ja sam dobar lik koji je donio lošu odluku, tvrdi Logan.

‘U budućnosti ću dvaput promisliti što objavljujem… vjerojatno i triput’

Kaže kako razumje YouTubeov potez uklanjanja iz preferiranog programa i iako se nužno s njim ne slaže, tu odluku poštuje.

– Boli, ali nije da se utapam. Pokušavam živjeti svoj život ne razmišljajući o novcu, jer me novac ne usrećuje. Stvarati i usrećivati druge – to me usrećuje. Ovo mi je najteže razdoblje u životu do sada. Nikada me nije mrzio čitav svijet i to je zaista bilo teško premostiti. U budućnosti ću dvaput promisliti što objavljujem… vjerojatno i triput, kaže Logan i dodaje kako smatra da svatko zaslužuje drugu priliku. otkriva YouTuber čiji vlogovi do sada broje preko 3 milijarde pregleda.