Pretraga

Život će vam biti puno lakši: Aplikacije koje morate instalirati na svoje računalo

A- A+

Iako živimo u ‘modernom’ dobu, jedno je sigurno – ne koristimo sve ono što možemo. Iako doslovno u džepovima jakni i hlača nosimo iznimno snažne mini kompjutere, na kraju se stvar svede na to koliko koji ima ‘lijepu’ kameru i uspijeva li brzo prebaciti iz jedne aplikacije u drugu. S računalima je još gore.

laptop

Foto: Unsplash; Christin Hume

Koliko god bismo voljeli moći reći da smo nova, moderna generacija, koja uspijeva u tome da zaista nema nikakvih problema kada je u pitanju korištenje moderne tehnologije, samo se prisjetite drame koja je potrebna da biste krenuli s numeriranjem stranica u Wordu tek od treće stranice. Sigurno, bolje se snalazimo nego naši roditelji, ali to ne bi ni trebalo biti upitno.

S obzirom na to koliko vremena provodimo pred ekranima, trebali bismo postati već potpuni eksperti u tome, a ne zadovoljavati se s minimalnim stvarima, kao što su prebacivanje dokumenta iz Worda u pdf. Znate li uopće to? Jeste li znali da je to uopće moguće napraviti? Dobro, sad već malo pretjerujemo, ali jasno vam je što želimo reći.

Bilo bi dosta naivno očekivati da ćemo vam u ovom članku u potpunosti riješiti sve te probleme, ali zato možemo napraviti jednu stvar – reći vam koje aplikacije možete instalirati na svoje računalo. Sada je ovo trenutak u kojem se vi šokirate da uopće postoje aplikacije za računala, a to ćemo ignorirati i samo krećemo odmah na stvar.

Izdvojeni članak

[Aplikacija tjedna] Ako koristite Instagram, ovaj jednostavni uređivač fotografija stvoren je za vas

WhatsApp

Velike su šanse da koristite upravo WhatsApp da biste se dopisivali sa svojim prijateljima. I dok je lijepo to što uvijek imate mobitel u ruci, pa čak i dok ste na računalu, ali bilo bi još ljepše kada biste se mogli zapravo odvojiti od svojeg mobitela.

Aplikacija WhatsAppa za računalo je odlična zato što ne ‘šteka’, a nudi i opciju slanja obavijesti. To znači da možete recimo učiti, ali u isto vrijeme biti u niskom startu za dramu. Aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Facebook Messenger

Slična fora je i s Facebook Messengerom. Za razliku od WhatsAppa, vjerojatno se često dopisujete na Fejsu, ali naravno tek kad uđete u sam Fejs. Iako ga svi koristimo sve manje, zapravo se i na njemu može vrlo brzo izgubiti jako puno vremena. Sva sreća da postoji alternativa u obliku aplikacije.

Aplikaciju možete preuzeti ovdje, a kao što je bio slučaj i s prošlom, ne morate brinuti oko toga da će vam kasniti poruke ili da ih nećete vidjeti – možete si namjestiti opciju slanja obavijesti, pa ćete tako uvijek biti u toku sa svim novostima.

Netflix

Možda i najpopularniji streaming servis, Netflix, također ima svoju aplikaciju. U aplikaciji možete raditi sve isto kao i na desktop verziji, ali se nudi jedna odlična opcija, a to su ‘downloads’. Nekada smo ilegalno preuzimali filmove i serije kako bismo ih mogli gledati i kada nemamo internetsku vezu, a danas to možete napraviti legalno.

Sve što trebate jest preuzeti aplikaciju, a to možete napraviti ovdje. Inače, podsjećamo vas da je ova opcija dostupna i u mobilnoj verziji, pa tako u principu možete uvijek i bilo gdje gledati omiljene filmove  i serije.

Spotify

Teško je reći koji je omiljeni streaming servis za glazbu, ali lako je moguće da je upravo Spotify onaj koji je stekao najveće povjerenje korisnika. Osim što Spotify možete slušati doslovno bilo gdje, ako preuzmete baš samu aplikaciju, moći ćete slušati preuzetu glazbu i kada nemate internetsku vezu.

Osim te, zanimljiva je i ona značajka pomoću koje možete slušati glazbu na računalu, a mobitel koristiti kao daljinski upravljač, kao i obrnuto. Čak ne morate biti u blizini, već samo u isto vrijeme uključeni u aplikaciju, koju možete preuzeti ovdje.