Pretraga

Čak 500 najboljih nastavnika dobiva 10.000 kn bruto, ali dodjela će izgledati drugačije nego lani

A- A+

Po drugi puta Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradit će najbolje odgojno-obrazovne djelatnike. Njih 500 dobit će novčanu nagradu u iznosu od 10.000 kuna bruto. Zbog epidemioloških okolnosti, ove se godine dodjela nagrade održava online putem.

Foto: srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove je godine osiguralo pet milijuna kuna za nagradu najboljim odgojno-obrazovnjim djelatnicima. Iznosom od 10.000 kuna bruto bit će nagrađeno njih 500, ali kako su nam danas potvrdili iz Ministarstva, dodjela nagrade neće se održati na klasičan način.

– Povodom Dana učitelja Ministarstvo će i ove godine nagraditi odgojno obrazovne djelatnike odabrane na temelju javnog poziva za nagrađivanje. S obzirom na epidemiološku situaciju, u ponedjeljak će se održati online dodjela. Ministar Fuchs tom će prilikom čestitati nagrađenima te uputiti poruku povodom Dana učitelja, rekli su nam iz Ministarstva.

Izdvojeni članak
profesor

Donosimo popis 510 najboljih nastavnika u Hrvatskoj koji su nagrađeni s 10.000 kuna

Dodaju, imena dobitnika bit će objavljena na službenim stranicama MZO-a.

Podsjetimo, javni poziv za dodjelu ove nagrade raspisan je u svibnju, a prijave su trajale do kraja lipnja. Najbolji odgojno-obrazovni djelatnici odabiru se prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada tijekom proteklih godinu dana, a kategorije uključuju: mentorstvo učenicima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje, projekte, unaprjeđenje rada škole, rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja, i slično.

Također, aktivnosti ‘nastavni materijali i obrazovni sadržaji, dijeljenje primjera dobre prakse, primjene inovativnih metoda poučavanja’ ove godine uključuju i rad odgojno-obrazovnih djelatnika u nastavi na daljinu čime će se istaknuti i nagraditi njihov dodatan trud koji su uložili tijekom posljednjih mjeseci u pružanju podrške i omogućavanju nastavka obrazovanja svim učenicima, pojasnili su iz Ministarstva proljetos.