Pretraga

Donosimo popis 510 najboljih nastavnika u Hrvatskoj koji su nagrađeni s 10.000 kuna

A- A+

Prvi put Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Dan učitelja nagrađuje najbolje odgojno – obrazovne djelatnike u Hrvatskoj. Ove godine nagradu u bruto iznosu od 10.000 kuna dobit će 510 zaposlenika u obrazovnom sustavu, a poznata su i njihova imena.

profesor

foto: srednja.hr

U svibnju ove godine na snagu je stupio Pravilnik o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovimaNjime se po prvi puta, a putem javnog poziva, nagrađuju najbolji odgojno – obrazovni djelatnici u Hrvatskoj. Dodjela nagrade održava se ove subote, dakle na Dan učitelja, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Ove godine nagrađeno 510 nastavnika

Izdvojeni članak

Objavljena lista 606 najboljih nastavnika u Hrvatskoj: Doznajte je li među njima neki vaš

u 2019. nagrađeno je 510 nastavnika, a iznos nagrade je 10.000 kuna bruto, za što su sredstva osigurana u državnom proračunu.

Kriteriji vrednovanja propisani su već spomenutim Pravilnikom. Od jednog do šest bodova, nastavnici mogu ‘zaraditi’ za mentorstvo učenicima na natjecanjima, za vođenje predavanja, radionica i edukacija, za rad u stručnim vijećima i udrugama, za izradu ili objavu stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, za vođenje projekata, unaprjeđenje rada škole, ali i obrazovnog sustava u cjelini.

Na poziv se može javiti ili za nagradu biti predložen radnik koji je u godini za koju se prijavljuje ostvario najmanje 15 bodova iz barem tri kategorije i  dokazao izvrsnost tako da je ispunio najmanje jedan od sljedećih kriterija:

  •  izradio i primijenio istaknuti primjer uporabe inovativnih metoda poučavanja, vrednovanja ili odgojno-obrazovnog rada u školi;
  • javno objavio istaknuti znanstveni ili stručni članak ili bes­platni, otvoreni digitalni obrazovni sadržaj kojim se potiče primjena novih nastavnih metoda rada;
  • ostvario uspjeh u radu na unapređenju rada škole i odgojno-obrazovnog sustava.

Popis svih dobitnika, obrazovnih institucija iz koji dolaze te kriterije po kojima su nagrađeni možete vidjeti u tablici u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu ili kliknuti ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.21 MB]

Povjerenstvo čini 15 članova

Javni poziv za nagrađivanje, otvoren je početkom lipnja 2019., a prijave je razmatralo Povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.

Ove godine Povjerenstvo su činili: Emina Berbić Kolar (predsjednica, Fakultet za odgojne i obrazovne djelatnosti Osijek), Igor Matijašić (OŠ Milana Langa Bregana), Nataša Vibiral (Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar), Miroslav Miljković (SŠ ban Josip Jelačić Zaprešić), Ivanica Beg (OŠ Ivana Cankara Zagreb), Tomislav Štefančić (OŠ Kloštar Podravski), Sanja Janeš (OŠ Petar Zrinski Čabar), Tatjana Orešković (OŠ Frana Galovića Zagreb), Silvana Vulas (OGŠ Lovro pl. Matačić Omiš), Alenka Banić Juričić (OŠ Marije i Line Umag), Josip Jelčić (OŠ Gradac), Nikolina Cvetković (IX. gimnazija Zagreb), Blanka Pazman (SŠ ‘Arboretum Opeka’ Marčan),  Vesna Vrček (Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin), Ana Paradžik (Zdravstvena škola Split).

Povjerenstvo je imenovano na rok od tri godine, a za posao utvrđivanja ispunjenosti uvjeta za nagradu članovi dobivaju po 2.000 kuna mjesečno kroz srpanj kolovoz i rujan. Odluka o imenovanju Povjerenstva nalazi se u nastavku, a ako vam nije vidljiva potrebno je osvježiti stranicu ili kliknuti ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.09 MB]