Pretraga

Divjak donijela akcijski plan: Potvrđena tri scenarija za iduću školsku godinu

A- A+

Na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja danas je objavljen Akcijski plan za provedbu nastave na daljinu za iduću školsku godinu. Ministrica Blaženka Divjak odluku o njegovu donošenju potpisala je u petak, a kako je već najavljeno tri su scenarija nastave za iduću školsku godinu. Koji će se scenarij primjenjivati, odlučit će se ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Blaženka Divjak

foto: Denis Gaščić|srednja.hr

Vjerojatno posljednja odluka sad već tehničke ministrice Blaženke Divjak tiče se priprema za odvijanje nastavu iduće školske godine.

Izdvojeni članak

Ministrica Divjak otkrila kako će izgledati iduća školska godina, tri su scenarija

Ministrica je u petak donijela odluku o donošenju Akcijskog plana za provedbu nastave na daljinu, koji je predstavila još prije mjesec dana.

Budući da struka još nije sigurna kakva nas epidemiološka situacija očekuje najesen, Akcijski plan predviđa tri scenarija na koja će se odvijati nastava.

Prvi je da se nastava pretežito odvija ‘uživo’ uz mogućnosti primjene nastave na daljinu za pojedine grupe učenika i studenata.

Drugi scenarij uključuje Mješoviti model nastave, a zasniva se na kombinaciji nastave ‘uživo’ i nastave na daljinu, ali tako da svi imaju elemente e-učenja.

Treća je mogućnost da se nastava pretežito provodi na daljinu, posredstvom tehnologije, uz mogućnosti vrednovanja na daljinu.

Ovisno o epidemiološkoj situaciji, novi ministar izabrat će s kojim scenarijem kreće nova školska godina. Valja napomenuti i kako se ta odluka, opet ovisno o epidemiološkoj situaciji, može mijenjati.

PROUČITE AKCIJSKI PLAN:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.25 MB]

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.