Pretraga

Dvije županije već su donijele odluku: Od 15. veljače svi srednjoškolci u klupama

A- A+

U većini županija, osim Gradu Zagrebu i Ličko-senjskoj te pojedinim školama Sisačko-moslavačke županije, srednjoškolci koji nisu završni razredi nastavu pohađaju prema C modelu, odnosno online. Svi ostali učenici su u školama. Dvije županije, Međimurska i Primorsko-goranska odlučile su da se u škole od ponedjeljka vrate i učenici od prvog do trećeg razreda srednjih škola.

Foto: Pixabay

Županije same donose odluke o tome hoće li se i kada prva tri razreda srednjih škola vratiti u klupe i nastavu, kao i ostali učenici, pohađati prema A modelu.

U Međimurskoj županiji svi srednjoškolci vraćaju se u klupe 15. veljače

Međimurska županija već je odlučila da od ponedjeljka, 15. veljače kreće nastava u školi za sve učenike osnovnih i srednjih škola.

– S obzirom na poboljšanje epidemiološke situacije, nakon obavljenih konzultacija s epidemiološkom službom i ravnateljima škola, odlučeno je da će od ponedjeljka 15. veljače 2021. godine svi razredi osnovnih i srednjih krenuti s nastavom u školi, prema modelu A. Sve radnje su poduzete kako bi se i preostalih 2.700 srednjoškolaca moglo vratiti u školske klupe, a pročelnica UO za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak kazala je da će nastava biti organizirana u dvije smjene te je dogovoren redovan linijski prijevoz za učenike u punom opsegu, u skladu s epidemiološkim mjerama. Svi detalji o odvijanju nastave bit će objavljeni na stranicama škola, stoji u priopćenju Međimurske županije.

Izdvojeni članak
korona škola maske

Osim zagrebačkih, učenici još jedne županije u ponedjeljak se vraćaju u školske klupe

I Primorsko-goranska donijela odluku

Istu odluku donijela je i Primorsko-goranska županija – i ondje se svi srednjoškolci u klupe vraćaju u ponedjeljak.

Pročelnica riječkog ureda za obrazovanje Edita Stilin istaknula je kako je ‘licem u lice’ jedina prava nastava te kako vjeruje da će tako ostati do kraja ove nastavne i kalendarske godine, priopćeno je iz Primorsko-goranske županije. Stilin je također istaknula kako su završene prijave za upise u prvi razred osnovnih škola te kako su u tijeku školska natjecanja u znanju i vještinama koja su predviđena online i uživo.

– 31 škola je domaćin natjecanja i to 27 škola za županijska natjecanja i 4 za međužupanijsku razinu te je za njihovu provedbu Primorsko-goranska županija osigurala 352 tisuće kuna, kazala je Stilin.