Pretraga

Epidemiolog Kaić: Mislim da treba prijeći na B i C model nastave

A- A+

Epidemiolog Bernard Kaić gostovao je na Radio Sljemenu, gdje je komentirao strogoću epidemioloških mjera. Pobornik je online nastave, a zabranio bi i izvanškolske aktivnosti.

Foto: Unsplash

– Netko misli da su mjere sasvim dovoljne, neki misle da su prestroge, neki misle da su preblage ili kasno uvedene. A ja mislim da su mjere koje trenutno imamo trebale biti ranije uvedene i možda čak i strože nego što su sada, kazao je epidemiolog Bernard Kaić.

Gostujući na Radio Sljemenu, Kaić je komentirao strogoću epidemioloških mjera.

– Mislim da bismo sa strožim mjerama imali manje oboljelih. Međutim potpuno razumijem i one koji donose odluke na temelju preporuka koje dobiju jer moraju misliti i o drugim stvarima. Tko zna, možda bismo imali manje oboljelih, ali bismo imali i demonstracije na ulicama, rekao je.

Pobornik je prelaska na online nastavu.

– Mislim da bi sada, u ovoj situaciji, uz ovako veliku transmisiju bolesti u stanovništvu, trebalo prijeći na online nastavu, na model B, da se prepolove razredi, da bude manje učenika. Ako ikad, onda je to sada, kaže Kaić.

Uz prelazak na modele B ili C, smatra da se sve izvanškolske aktivnosti trebaju ukinuti, one gdje nije moguće izbjeći fizički kontakt.

– Imali smo i uživo nastavu sa studentima, ali prvenstveno je bila online. I viši razredi srednje škole i visokoobrazovne institucije, ako mogu prijeći na online nastavu, to bi bilo idealno zato što bi se time eliminirao prijenos zaraze s osobe na osobu unutar škole ili sveučilišta, ali bi se isto tako eliminirao i rizik zaraze za njih u javnom transportu, na putu do škole ili fakulteta. Kako bi to utjecalo na njihovo druženje izvan škole, to ne znam, ali bila škola ili ne, činjenica je da bi trebali znati da se ne trebaju stiskati po kafićima, zaključio je.

Epidemiolog Kaić: Mislim da treba prijeći na B i C model nastave
Share via
Copy link
Powered by Social Snap