Pretraga

Iako su sve druge srednje prešle na online nastavu, oni su to odbili: Pa nemamo nijednog zaraženog!

A- A+

Srednja škola Otočac, za razliku od svih drugih škola u državi, ostala je na klasičnom modelu nastave. Online nastavu smatraju nužnim zlom, a kako nemaju zaraženih, ne vide ni razlog za prelazak na nju.

Foto: Unsplash; Glenn Carstens-Peters

– U suradnji s lokalnim Stožerom civilne zaštite Srednja škola Otočac je na osnovu današnjeg izvješća o epidemiološkom stanju (COVID-19) u Srednjoj školi Otočac donijela odluku da od 14. prosinca 2020. godine nastavi raditi po modelu A tj. nastava uživo, a prateći razvoj situacije s pandemijom virusa COVID-19 u svakom trenutku može prijeći na model C ako se epidemiološka situacija pogorša, stoji na stranicama te škole.

Iako su sve druge srednje škole od ponedjeljka krenule na online nastavu, Srednja škola iz Otočca izborila se za potpuno drugačiji model, onaj klasični. Naime, budući da u školi nema zaraženih, ravnateljica Adela Rukavina zaključila kako nema niti jednog razloga u ponedjeljak zatvoriti školu.

– Škola je sigurno mjesto za učenike, a online nastava pokazala se kao nužno zlo. Kome je stalo do znanja, nastava uživo je pravo rješenje. Naravno, ako je moguće. S druge strane, ako se učenici druže po parkovima i na igralištima, kojeg smisla ima zatvarati školu? Meni je ovo logično rješenje, a dođe li do promjene epidemiološkog stanja, u svakom trenutku možemo prijeći na online jer imamo i opremu i iskustvo. Bilo bi mi drago da nismo jedini u Hrvatskoj koji smo ostali na nastavi u školi, no čini se da jesmo – ispričala je za Jutarnji.

Prema podacima Škole, do kraja prošlog tjedna 18 do 282 učenika bilo je u samoizolaciji, no 15 ih se u ponedjeljak vratilo na nastavu. Nije zaražen niti jedan od 49 nastavnika, kao ni nitko od 19 djelatnika.

Izdvojeni članak
korona škola maske

Zagrebačka i još jedna županija prelomile: Na online nastavu prelaze i osnovne škole

Šefica Udruge ravnatelja srednjih škola Suzana Hiterc za Jutarnji je ispričala kako već godinama postoji problem nejednake opremljenosti škola, ali i da svi učenici nemaju iste uvjete za rad od kuće.

– Desetljećima znamo da nam škole rade u bitno različitim uvjetima. Sada u online nastavi do izražaja dolazi neujednačenost opremljenosti, ali i obiteljski standard učenika i nastavnika. Netko ima brzi internet u stanu, netko nema, netko dijeli laptop s ostalim članovima kućanstva, netko ne. Nastava se negdje prati i putem pametnog telefona, no neki ga nemaju – komentirala je Hitrec.

 
SREDNJA ŠKOLA OTOČAC:

 

laptop
Share via
Copy link
Powered by Social Snap