Pretraga

Istarska županija donijela odluku o nastavi u idućem tjednu, evo koji razredi idu u školu

A- A+

Ukupno 16 županija u ovom tjednu provodi neki oblik online nastave, a među njima je i Istarska. Ova županija već je donijela odluku o nastavi u sljedećem tjednu – u klupama će biti samo najmlađi učenici, oni od 1. do 4. razreda osnovnih škola.

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je novu odluku o online nastavi u sljedećem tjednu, od 19.  do 23. travnja. U klupama na nastavi ‘licem u lice’ bit će samo učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola. Svi ostali učenici Istarske županije, uključujući i maturante, ostaju na online nastavi.

– Temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju pokazatelja epidemije bolesti COVID-19  na području Istarske županije donosi se odluka:

  •  od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine — razredna nastava, za niže razrede od I. do IV., u svim osnovnim školama na području Istarske županije odvijat će se prema modelu A — nastava uživo, u školi
  •  od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine — u svim osnovnim školama nastava za predmetnu nastavu, više razrede osnovnih škola od V. do VIII. razreda odvijat će se prema modela C, nastava na daljinu (on-line)
  • od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine — u svim srednjim školama, uključujući i maturante, nastava će se odvijati prema modelu C, nastava na daljinu (on-line), s pripadajućom praksom, piše u tekstu odluke Stožera.

Podsjetimo, u ovom tjednu je samo pet županija na modelu A nastave, dok ostale provode neki oblik online nastave. Očekuje se da će sve one danas i sutra odlučiti što će biti s nastavom od ponedjeljka.