Pretraga

Istarska županija mijenja model nastave, no u školu se u ponedjeljak ne vraćaju svi

A- A+

Istarska županija jedna je od nekoliko županija koje su odlučile dio učenika i ovoga tjedna ostaviti na online nastavi. U ponedjeljak će se u škole vratiti učenici predmetne nastave u osnovnim školama, a srednjoškolci se u klupe vraćaju tek 24. svibnja.

Foto: Niamat Ullah; Unsplash

U Istarskoj županiji na nastavi uživo trenutno su učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola te maturanti. Nastavu online pohađaju učenici predmetne nastave, oni od 5. do 8. razreda osnovnih škola, te učenici od 1. do 3. razreda srednjih škola. Režim nastave u Istri se od ponedjeljka mijenja.

Kako piše Glas Istre, načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac je danas najavio da će od idućeg tjedna, počevši od ponedjeljka 17. svibnja, u školu redovno krenuti kompletne osnovne škole. Tek tjedan dana kasnije, od ponedjeljka 24. svibnja, na nastavu uživo se vraćaju  i srednjoškolci.

Kozlevac je danas objasnio da su se tek sada stekli uvjeti za popuštanje mjera u Istri, prenosi Glas Istre. Neke druge županije, primjerice Primorsko-goranska, već od ovog tjedna imaju blaže mjere, iako imaju mnogo više slučajeva koronavirusa. Istarski Stožer do sada je objašnjavao da se mjere u školama ne popuštaju jer je u samoizolaciji mnogo osoba povezanih sa školstvom.