Pretraga

Kako do stipendije za studij u SAD-u? Sudjelujte na besplatnom savjetovanju

A- A+

Institut za razvoj obrazovanja poziva sve zainteresirane učenike i studente 20. prosinca u 18:00 sati na besplatno obrazovno savjetovanje o mogućnostima studiranja u SAD-u uz stipendiju. Obrazovna savjetnica iz IRO-a i članica EducationUSA mreže, predstavit će praktične smjernice za odabir studijskih programa, pronalazak financijske potpore i prijavu na inozemna sveučilišta. 

Foto: PR

Izdvojeni članak

IRO odgovara: što sve spada u troškove studija i na koji ih način pokriti?

Na besplatnom savjetovanju između ostalih predavanja, svoje će dojmove prepričati i 18-ogodišnja Sara Zorka Sviben iz Zagreba, stipendistica South Dakota State University, koja će pružiti savjete o prijavnom procesu i sportskoj stipendiji iz vlastitog iskustva. 

Sara je dobila punu stipendiju koja joj pokriva troškove školarine, smještaja, hrane, sportske opreme te sportskih putovanja diljem SAD-a, a kaže kako je prošla brda i doline kako bih ostvarila svoj veliki san da studira u Americi i igra tenis na najvišem nivou. 

Američki sustav visokog obrazovanja lider je u međunarodnom obrazovanju s rekordnih 1.043,839 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2015./2016. Sjedinjene američke države nalaze se na petom mjestu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu gdje je u prošle akademske godine bilo 527 hrvatskih studenata na američkim visokim učilištima. 

Sve o studiranju u SAD-u možete saznati u prostorijama IRO-a 20. prosinca od 18:00 do 19:00 sati prema sljedećem rasporedu: 

18:00 – 18:30
Preddiplomski studij na američkim sveučilištima
Maja Balen, obrazovna savjetnica EducationUSA mreže, predstavit će praktične smjernice za odabir i upis studijskih programa, pronalazak financijske potpore i prijavu na inozemna sveučilišta. 

18:30 – 19:00
Zorka Sara Sviben, stipendistica na američkom sveučilištu South Dakota State University, predstavit će svoje akademsko iskustvo te prijavni proces za studente sportaše. Posjetitelji će imati priliku saznati što je NCAA, kako se prijaviti za sportsku stipendiju, koje testove treba položiti i kako se za njih pripremiti.

Ulaz na obrazovno savjetovanje slobodan je uz obaveznu prethodnu predbilježbu.

Foto: PR