Pretraga

Za lakše praćenje nastave: Huawei donirao 400 tableta učenicima pogođenim potresom

A- A+

Ravnatelji škola u potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije u Sisku su od predstavnika tvrtke Huawei Technologies Hrvatska primili su donaciju 400 tableta i knjiga u sklopu projekta 1000 Dreams za osnovne škole u Glini, Petrinji i okolici.

Kevin Zhang i Ankica Krnjajić Magdić | foto: promo

Uspješna suradnja hrvatskih institucija s Huawei Technologies Hrvatska započela je nakon dvaju Memoranduma o razumijevanju potpisanih u Dubrovniku 2019. tijekom Summita Kine i Sjeveroistočne i Istočne Europe 17+1, kada je pokrenut i projekt 1000 Dreams, kaži iz Huaweija.

– Zahvaljujemo tvrtki Huawei Technologies Hrvatska na ovoj donaciji školama na potresom pogođenom području. Bez obzira na donacije, Ministarstvo je dodatno osiguralo gotovo milijun kuna za nabavu tableta, prijenosnih računala i udžbenika za učenike i nastavnike s područja Sisačko-moslavačke županije. Nastavljamo s nabavom opreme kako bi se što prije stvorili uvjeti za što kvalitetniji rad. Ova situacija od svih nas traži solidarno djelovanje te je svaka podrška i pomoć u tom smislu od iznimne važnosti, istaknuo je Tomislav Paljak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Razvijte kreativnost kroz najnovije tehnologije

U sklopu projekta 1000 Dreams Huawei u ukupno 17 država srednje i istočne Europe među kojima je i Hrvatska, donira edukativne sadržaje školama, sveučilišnim knjižnicama, udrugama za mlade i dječjim bolnicama. Nakon prošlogodišnje donacije Udruzi za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom ZAMISLI, ove godine odlučili su sve resurse usmjeriti na potresom pogođena područja.

– Ovom donacijom pružamo punu podršku naporima Vlade za što bržom stabilizacijom i oporavkom potresom pogođenih područja, posebno u segmentu obrazovanja. S obzirom na izazove s kojima se Hrvatska ove godine suočila, vjerujemo kako će ova donacija omogućiti učenicima osnovnih škola lakše praćenje nastave na daljinu i razvijanje kreativnosti kroz najnovije tehnologije, kazao je Kevin Zhang Qiming u ime Huawei Technologies Hrvatska.

Samo mladi i obrazovani ljudi mogu doprinijeti normalizaciji života

Na uručenju donacije sudjelovali su i ravnatelji Osnovne škole Ivan Goran Kovačić (Gora), Osnovne škole Jabukovac, Osnovne škole Dragutin Tadijanović (Petrinja), Osnovne škole Mato Lovrak (Petrinja), 1. Osnovne škole Petrinja i Osnovne škole Glina.

– Uime svih ravnatelje škola pogođenih potresom, zahvaljujem tvrtki Huawei koja će svojom donacijom pomoći da se učenici na našem području što brže i što lakše vrate u školske klupe jer je u ovom trenutku, uz obnovu kuća, obrazovanje na prvom mjestu. Samo mladi i obrazovani ljudi, koji ostanu u potresom porušenim područjima mogu doprinijeti normalizaciji života, zaključila je Ankica Krnjajić Magdić, ravnateljica Osnovne škole Mato Lovrak Petrinja.

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 država, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2018. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei ima 15 istraživačkih razvojnih centara (R&D) smještenih u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

foto: promo