Pretraga

Ministarstvo odobrilo: Škole zbog epidemije smiju zapošljavati nove spremačice

A- A+

Ministarstvo je uvažilo zahtjeve ravnatelja i sindikata koji su tražili da se u školama zaposli još spremačica, kako bi se školski prostori redovito mogli čistiti i dezinficirati. Školama će se izdavati dopuštenje da na šest mjeseci bez natječaja zaposle spremačice.

foto: Anton za Unsplash

– Obaviještavamo školske ustanove kojima je to nužno za obavljanje odgojno-obrazovnog rada sukladno uputama za rad u uvjetima prograšene epidemije da se takvim zahtjevima mogu obratiti našem ministarstvu, piše u dokumentu koji je ministar Radovan Fuchs poslao ravnateljima svih škola u Hrvatskoj.

Izdvojeni članak

Izašle upute HZJZ-a za učeničke domove: Mjerenje temperature obavezno ujutro i navečer

Naime, ministarstvo je uvažilo zahtjeve ravnatelja i sindikata koji su tražili da se u školama zaposli još spremačica, kako bi se školski prostori redovito mogli čistiti i dezinficirati.

Međutim, iz Ministarstva napominju kako će nove spremačice moćia zaposliti na ugovor na određeno i to na šest mjeseci.

– Temeljem dobivene suglasnosti ovog ministarstva za raspisivanje natječaja, radi osiguravanja postupanja sukladno uputama i preporukama nadležnih tijela u izvanrednim uvjetima proglašene epidemije, sklapa se ugovor o radu na određeno vrijeme. Navedeni ugovor nužno treba sadržavati odredbu o trajanju ugovora dok traje potreba za obavljanjem posla, ali ne dulje od šest mjeseci.

Zahtjeve ravnatelji šalju ministarstvu na mejl, a trebaju istaknuti i kolika je površina škole, rade li u smjenama te koliko spremačica već radi u školi.

Spremačice se na šest mjeseci zapošljavaju bez natječaja.

PROUČITE DOKUMENT:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [123.34 KB]

Ako Vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.