Pretraga

Mladi ‘nastavnik’ lažirao diplomu i zaposlio se u školi, a izmislio je i da ima dijete

A- A+

Širi se krug osoba koje su se zahvaljujući lažnoj diplomi domogle radnog mjesta u školi. Posljednji slučaj stiže iz Splitsko-dalmatinske županije, gdje je mladi ‘profesor’ uz krivotvorene isprave i izmislio da ima dijete, sve kako bi ostvario pravo na isplatu dara za djecu.

Foto: srednja.hr

Kako je u ponedjeljak priopćila Policijska uprava splitsko-dalmatinska, na području te županije otkrivena je još jedna lažna diploma osobe koja se putem krivotvorine zaposlila u školi. Uz to osoba je krivotvorila i još neke isprave te je lažno prikazivala da ima dijete.

Izdvojeni članak

Lažne diplome pronađene kod još dvoje ‘nastavnika’: Poznato u kojim su školama predavali

– Policijski službenici Službe organiziranoga kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom koji se sumnjiči za četiri kaznena djela krivotvorenja isprave. Naime, sumnja se kako je pribavio krivotvorenu diplomu za zvanje magistra edukacije informatike, potvrdu fakulteta, te uvjerenje suda, s ciljem nezakonitog stjecanja prava prijave za natječaj, a kasnije i samog zaposlenja  u srednjoj školi na području Splitsko-dalmatinske županije, a potom je pribavio krivotvoreni elektronički zapis iz matičnog ureda s ciljem ostvarivanja prava isplate dara za djecu, lažno prikazavši da ima dijete. Podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, priopćeno je jutros iz policije.

Inače, trenutno je u tijeku provjera diploma zaposlenih u sustavu obrazovanja koju je naložila ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak. Brojka slučajeva krivotvorenih dokumenata u dva mjeseca, koliko se provjere provode, svakako je zabrinjavajuća.

Tako je kod osoba koje su se predstavljale kao nastavnici, uz poviše spomenuti slučaj iz Splitsko-dalmatinske županije, u prethodnom razdoblju otkriveno već osam krivotvorenih diploma i jedna srednjoškolska svjedodžba.