Pretraga

NCVVO objavio tko će izrađivati nacionalne ispite: Evo koliko će iznositi naknada za njihov rad

A- A+

NCVVO je objavio tko čini članove stručnih radnih skupina za izradu nacionalnih ispita za osnovnu školu u sljedećoj školskoj godini. Ravnatelj NCVVO-a Vinko Filipović kazao je da se javilo više kandidata nego ranije, no da su u skupine uglavnom imenovani oni koji su ranije sudjelovali u izradi nacionalnih ispita. Naknada za rad iznosi ukupno 6.000 eura neto po skupini te se dijeli na jednake dijelove svakom članu.

nacionalni ispiti

Nacionalni ispiti | foto: srednja.hr

Ove godine nacionalne ispite ponovno će pisati svi osmaši, a prvi put i svi četvrtaši. Sada je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio članove stručnih radnih skupina za izradu nacionalnih ispita za sljedeću školsku godinu, 2024./25. Ravnatelj NCVVO-a Vinko Filipović rekao je da se ove godine javio još veći broj kandidata te da to potvrđuje zainteresiranost učitelja za sudjelovanjem u ovom poslu.

‘U svaku smo stručnu radnu skupinu uključili najmanje jednoga novog člana’

– U stručne radne skupine za školsku godinu 2024./2025. uglavnom su imenovani članovi koji su sudjelovali u izradi nacionalnih ispita za ovu školsku godinu. No, u svaku smo stručnu radnu skupinu uključili najmanje jednoga novog člana koji će zasigurno pridonijeti kvaliteti ispita. Posebno zahvaljujem članovima stručnih radnih skupina koji su sudjelovali u izradi nacionalnih ispita za školsku godinu 2023./2024., a nisu odabrani u stručnu radnu skupinu za izradu nacionalnih ispita za iduću školsku godinu. Njihov je doprinos u izradi ispita, kao i doprinos nekih dosadašnjih članova koji se ove godine nisu javili iz nekih osobnih razloga, hvalevrijedan, kazao je Filipović.

Oni koji su se javili na natječaj, a nisu imenovani u skupine, Filipović je pozvao da se prijave na druge javne pozive. Primjerice, istaknuo je da je još uvijek u tijeku poziv za one koji će ispravljati nacionalne ispite u ožujku ove godine. U odluci o imenovanju stoji i da naknada za rad članova predmetne stručne radne skupine iznosi ukupno 6.000 eura neto i dijeli se na jednake dijelove svakom od članova. Ona će biti isplaćena u roku od 30 dana od završetka poslova, a NCVVO s odabranima sklapa ugovor o stvaranju autorskoga djela.

Izdvojeni članak
učenica_maturantica_škola_ocjene

Treba li ukinuti ocjene od 1 do 5? ‘Djecu moramo učiti da učenje ne završava i ne započinje ocjenom’

NCVVO će uskratiti dio naknade članu ako se utvrdi nepravilnost u ispitnim pitanjima

– Predmetne stručne radne skupine izrađuju nove ispitne materijale što podrazumijeva izradu, odnosno doradu ispitnih inačica, njihov pregled te unos izmjena nakon metodološke i sadržajne recenzije, lekture, prijeloma i korekture te sudjelovanje u prilagodbi ispitnih inačica s prilagodbom ispitne tehnologije i popratnih ispitnih materijala, stoji u odluci o imenovanju stručnih skupina.

Navedeno je i da će NCVVO uskratiti dio naknade članu za rad u slučaju da se tijekom provedbe nacionalnih ispita te tijekom ocjenjivanja utvrde nepravilnosti u pogledu ispitnih pitanja kao i druge okolnosti koje mogu bitno utjecati na proces odvijanja nacionalnih ispita. U slučaju saznanja za okolnost poput srodstva ili lažiranja uvjeta s natječaja, namjernog nesudjelovanja u radu, odbijanja uputa predmetnog koordinatora ili ravnatelja NCVVO-a, člana će se isključiti iz radne skupine. Popis imenovanih možete pogledati u dokumentu ispod. Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab