Pretraga

Od jeseni stiže novi Loomen, iz CARNET-a rekli što je novo

A- A+

Od sljedeće akademske godine stiže novi Loomen, CARNET-ov sustav za online učenje. Iz CARNET-a, ipak, korisnicima poručuju da ne brinu o sadržaju starih tečaja, koji će biti arhivirani s postojećom verzijom, jer će im se i dalje moći pristupiti.

foto: srednja.hr

– CARNET će za sljedeću školsku i akademsku godinu postaviti novu instancu sustava Loomen te arhivirati postojeću. Gotovo 400 000 korisnika dočekat će prazna instanca Loomena na kojoj će se odvijati isključivo nastava, a učitelji i nastavnici iz školskog i akademskog sustava moći će kreirati svoje tečajeve, najavili su iz Hrvatske akademske i istraživačke mreže.

Iz CARNET-a poručuju kako će svi dosadašnji tečajevi biti lako dostupni na arhivskoj instanci.

– U slučaju da svoje stare tečajeve korisnici žele kopirati, prenijeti na novi sustav te ih nastaviti koristiti, svima s ulogom nastavnika bit će dostupne upute prije početka školske i akademske godine, poručuju.

Na taj će način, tvrde, sustav će biti značajno rasterećen, a istovremeno će svima biti dostupni tečajevi koje su do sada kreirali. Korisnici će tom sustavu, kao i do sada, moći pristupiti sa svojim [email protected] korisničkim računom izdanim u školi.

O svim radnjama na sustavu CARNET će, najavljuju, pravovremeno informirati korisnike.