Pretraga

Na online nastavu zbog korone prelazi gimnazija za koju ministar govori da nema niti jednog zaraženog

A- A+

Gornjogradska gimnazija idućih deset dana nastavu će imati online. Povrdio nam je to i ravnatelj Radovan Librić. Zanimljivo, resorni ministar Radovan Fuchs upravo je tu gimnaziju danas uzeo za primjer škole u kojoj nema niti jednog zaraženog.

Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja | foto: Youtube screenshot; N1

– MIOC je 14 dana bio zatvoren zbog većeg broja zaraženih učenika i zaposlenika. No s MIOC-em, koji je već dva tjedna izvan fizičke nastave, isti prostor koristi i Gornjogradska gimnazija u drugoj smjeni, a u toj školi nismo imali još ni jedan slučaj, rekao je danas, gostujući u studiju N1, ministar Radovan Fuchs.

No, upravo će ta škola, zbog nekoliko slučajeva koronavirusa, od četvrtka krenuti na online nastavu.

Da idućih deset dana neće dolaziti na nastavu u školu, potvrdio nam je i ravnatelj Gornjogradske gimnazije Radovan Librić. Kako doznajemo, odluku su donijeli nakon što je nekoliko razreda završilo u samoizolaciji.

Budući da je zgrada Gornjogradske gimnazije proljetos znatno oštećena u potresu, podsjetimo, ove su se godine preselili u prostor XV. gimnazije, gdje su do danas nastavu imali u smjeni suprotnoj od MIOC-a.

Izdvojeni članak

Za sada ništa od online nastave, Fuchs: Učenici trebaju što dulje ostati u školi

Ministar je i prošli tjedan Gornjogradsku gimnaziju pogrešno uzeo za primjer škole u kojoj nema niti jednog zaraženog. Iako se ministar danas opet zabunio, ponovio je i svoj stav o potrebi da učenici uživo slušaju nastavu.

– Ako se Vlada odluči za lockdown, i mi bismo se morali okrenuti ka takvom rješenju, no još je puno više elemenata koji govore u prilog nastavka održavanja nastave u školama. Mislim da smo do sada uspjeli sustav držati pod dobrim nadzorom, zaključio je ministar.