Pretraga

Na online nastavu zbog korone prelazi gimnazija za koju ministar govori da nema niti jednog zaraženog

A- A+

Gornjogradska gimnazija idućih deset dana nastavu će imati online. Povrdio nam je to i ravnatelj Radovan Librić. Zanimljivo, resorni ministar Radovan Fuchs upravo je tu gimnaziju danas uzeo za primjer škole u kojoj nema niti jednog zaraženog.

Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja | foto: Youtube screenshot; N1

– MIOC je 14 dana bio zatvoren zbog većeg broja zaraženih učenika i zaposlenika. No s MIOC-em, koji je već dva tjedna izvan fizičke nastave, isti prostor koristi i Gornjogradska gimnazija u drugoj smjeni, a u toj školi nismo imali još ni jedan slučaj, rekao je danas, gostujući u studiju N1, ministar Radovan Fuchs.

No, upravo će ta škola, zbog nekoliko slučajeva koronavirusa, od četvrtka krenuti na online nastavu.

Da idućih deset dana neće dolaziti na nastavu u školu, potvrdio nam je i ravnatelj Gornjogradske gimnazije Radovan Librić. Kako doznajemo, odluku su donijeli nakon što je nekoliko razreda završilo u samoizolaciji.

Budući da je zgrada Gornjogradske gimnazije proljetos znatno oštećena u potresu, podsjetimo, ove su se godine preselili u prostor XV. gimnazije, gdje su do danas nastavu imali u smjeni suprotnoj od MIOC-a.

Izdvojeni članak

Za sada ništa od online nastave, Fuchs: Učenici trebaju što dulje ostati u školi

Ministar je i prošli tjedan Gornjogradsku gimnaziju pogrešno uzeo za primjer škole u kojoj nema niti jednog zaraženog. Iako se ministar danas opet zabunio, ponovio je i svoj stav o potrebi da učenici uživo slušaju nastavu.

– Ako se Vlada odluči za lockdown, i mi bismo se morali okrenuti ka takvom rješenju, no još je puno više elemenata koji govore u prilog nastavka održavanja nastave u školama. Mislim da smo do sada uspjeli sustav držati pod dobrim nadzorom, zaključio je ministar.

 

Na online nastavu zbog korone prelazi gimnazija za koju ministar govori da nema niti jednog zaraženog
Share via
Copy link
Powered by Social Snap