Pretraga

Tomašević obišao radove na zagrebačkoj gimnaziji: Završetak radova očekuje se do početka 2025.

A- A+

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević obišao je radove na Gornjogradskoj gimnaziji te je najavio da će obnova biti gotova do početka 2025. godine. Cijela obnova koštat će više od 18 milijuna eura, a predviđena je i ugradnja dizala za osobe s invaliditetom.

Gornjogradska gimnazija prije radova. Screenshot: Google Maps

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, ovog je utorka obišao radova na Gornjogradskoj gimnaziji te je najavio da se povratak učenika očekuje do početka sljedeće godine, iako je sama obnova poprilično kompleksna budući da se radi o zaštićenom kulturnom dobru.

Spomenuo je kako je ukupna vrijednost obnove veća od 18 milijuna eura. Dio se povukao iz europskog fonda solidarnosti, dio kroz NPO, a dio kroz državni proračun.

– Posebno me veseli to što smo u suradnji s konzervatorima našli rješenje za prenamjenu dosad neiskorištenog tavanskog prostora. Uvijek gledamo kako da se proširi kapacitet i kako da bude još bolja zgrada, stoga će se na tavanu smjestiti učionica i kabineti, rekao je gradonačelnik.

Izdvojeni članak

Obnova srednjih škola nakon potresa u Zagrebu ponovno produljena: U nekima radovi i do 2025.

Osim toga, napomenuo je da će u školu biti ugrađeno i dizalo za osobe s invaliditetom, što neće dodatno odužiti proces obnove.

– Osim škola, obnavljaju se i druge gradske zgrade i evo doista zahvaljujem na strpljenju učenicima, zaposlenicima i roditeljima učenika Gornjogradske i isto tako doista očekujem da što prije otvorimo ovu ljepoticu, poručio je Tomašević na konferenciji za medije.

Podsjećamo da se trenutno obnavljaju još neke škole u Zagrebu, o čemu više možete pročitati u našem tekstu ovdje.