Pretraga

Otkriveno kada opet počinje Škola na Trećem: HRT unaprijedio i aplikaciju za djecu

A- A+

HRT se pohvalio kako je sve spremno za početak nastave na Trećem. Škola na Trećem na televizijske ekrane vraća se 14. rujna. S HRT-a ističu i da su unaprijedili Juhuhu, mobilnu aplikaciju za najmlađe.

Foto: Youtube screenshot; Škola na Trećem

– Od 14. rujna ponovno počinjemo emitirati našu Školu na Trećem, otkrio je urednik Programskog kanala Djeca i mladi HTV-a Anđelko Glibo.

Izdvojeni članak

Učiteljica Sanja otkrila nam je detalje Škole na Trećem: Rastužila me količina ružnih riječi u nastavničkim grupama

Učenici od prvog do četvrtog razreda će tako, objavio je HRT, svaki dan moći pratiti školsko gradivo.

– Emisija za prvi razred emitirat će se od 8 do 9, za drugi razred od 9 do 10, za treći razred od 10 do 11, a za četvrti razred od 11 do 12 sati. Sve emisije reprizirat će se isti dan poslijepodne na HRT3. Bit će dostupne i na HRTi-ju te na YouTube kanalu Škola na Trećem, rekao je Glibo.

S HRT-a napominju kako Školu na Trećem pripremaju stručnjaci i učitelji koje angažira Ministartvo znanosti i obrazovanja, dok oni, kao i u prošloj školskoj godini, osiguravaju uredničku, logističku i tehničko-televizijsku podršku.

Unaprijedili su i Juhuhu, mobilnu aplikaciju za djecu i mlade. Aplikacija je obogaćena novim edukativnim, zabavnim i sigurnim sadržajima visoke produkcije. Novost u aplikaciji je, kažu, izražena interaktivnost, a djeca putem aplikacije mogu poslati svoje male umjetničke radove.

Podsjetimo, u velikom razgovoru za srednja.hr učiteljica Sanja Polak otkrila nam je i najsitnije detalje Škole na Trećem, ali i što govori studentima koje također podučava kako da budu dobri učitelji. Učiteljica Đurđa Trupinić po završetku prve sezone Škole za život također nam je otkrila da ni u snu nije mogla zamisliti da ću biti učiteljica na televiziji, a podijelila je s nama svoje iskustvo rada u nastavi na daljinu.