Pretraga

Pitali smo vas koliko ste razrednika imali tijekom osnovne, jedan podatak pomalo zabrinjava

A- A+

Većina čitatelja tijekom osnovne je škole imala samo dva razrednika, no gotovo 12 posto njih kaže da ih je imalo pet ili više. Sažetak je ovo rezultata ankete koju smo proveli na portalu srednja.hr. Nova školska godina za mnoge je značila i susret s novim razrednikom, a poticaj za ovu anketu bila je i poprilično bizarna priča u jednoj šibenskoj školi.

Učiteljica ispravlja ispit

Nastavnica | Ilustracija: Unsplash

Među osobama koje imaju najveću ulogu u našem obrazovanju, kao i onima čija imena pamtimo čitav život, svakako su naši razrednici. Pa čak je i jedno od pitanja kod sigurnosne provjere prilikom prijave na mail ime vaše prve učiteljice. No, neki su tijekom osnovnog školovanja promijenili značajan broj razrednika.

U čitavoj bizarnoj priči iz Osnovne škole Tina Ujevića u Šibeniku, u kojoj Informatiku učenicima istodobno drži dvoje učitelja koji skupa dolaze na sat te su im donedavno oboje bili razrednici, roditelji su iznijeli još jedan zabrinjavajući podatak. U sedam godina njihova su djeca izmijenila čak sedam razrednika.

Izdvojeni članak
zgrada Osnovna škola Tina Ujevića izvana

Roditeljima šibenskih učenika prekipjelo: U sedam godina promijenili sedam razrednika

Stoga smo povodom početka nove akademske godine odlučili provesti prigodnu anketu na portalu – čitatelje smo pitali koliko su razrednika imali tijekom osnovne škole. U anketi je, do trenutka pisanja ovog teksta, sudjelovalo 1.414 naših čitatelja. Ne iznenađuje puno podatak da je većina, 58,56 posto ispitanih, imala samo dva razrednika, onog u razrednog i onog u predmetnoj nastavi. Oko 19 posto čitatelja odgovorilo je da je tijekom osnovnog školovanja imalo tri razrednika, a njih 10 posto navodi da je imalo četiri razrednika. No, zabrinjavaju podaci o tome koliko je sudionika izmijenilo pet ili više razrednika tijekom osnovne – čak 11,8 posto sudionika u anketi.

Zanimljivo je bilo čitati i komentare ispod ankete. Tako je jedan čitatelj otkrio da je u razrednoj nastavi imao dva razrednika, tri u predmetnoj. A onda ih je još troje imao u srednjoj školi.

– Baš sam o tome neki dan razmišljala – kako bi bilo zgodno da u svakoj školi jedna osoba bude zadužena za administraciju i razredničke poslove za sve razrede i samo to, predložila je jedna naša čitateljica.

broj razrednika_rezultati ankete