Pretraga

Roditeljima šibenskih učenika prekipjelo: U sedam godina promijenili sedam razrednika

A- A+

Bura oko situacije u šibenskoj OŠ Tina Ujevića ne stišava se već par tjedana. U toj školi od 2022. godine Informatiku predaje dvoje nastavnika. Zajedno dolaze na nastavu i drže sat, a zajedno su i razrednici osmašima. Roditelji tih učenika izrazito su nezadovoljni ovom situacijom te su pisali ministarstvu i Gradu i traže da se ona razriješi. Iz tog se pisma može iščitati još jedna zabrinjavajuća crtica – isti učenici u prvih sedam razreda izmijenili su sedam razrednika.

zgrada Osnovna škola Tina Ujevića izvana

Foto: Osnovna škola Tina Ujevića u Šibeniku

Učenici Osnovne škole Tina Ujevića u Šibeniku već se neko vrijeme nalaze u bizarnoj situaciji. U njihovoj školi, kako smo već pisali, Informatiku predaje dvoje učitelja – Marko Papak i Matea Laća. Razrednici su istom razredu i zajedno odrađuju satove. Do toga je došlo kada je Matea Laća primljena na mjesto učiteljice informatike nakon što je Marko Papak dobio otkaz. No Papak je sudskom presudom vraćen na posao pa sada nastavu drže istodobno. Sada su roditelji učenika iz 8.b razreda, kojima su Papak i Laća razrednici, poslali Ministarstvu znanosti i obrazovanja, odnosno Prosvjetnoj inspekciji, Kabinetu ministra te Upravi za odgoj i obrazovanje. Isti e-mail poslan je u Školskom odboru OŠ Tina Ujevića te Odjelu za društvene djelatnosti Grada Šibenika, piše Marko Podrug za Šibenik.in.

Traže da se situacija što prije razriješi. Podsjetili su i da je to problem koji traje više od dvije godine.

Izdvojeni članak
zgrada Osnovna škola Tina Ujevića izvana

Bizaran slučaj u Šibeniku: Dvoje nastavnika predaje jedan predmet, zajedno su i razrednici

Isti portal prenosi da ravnatelj Emil Božikov namjerava situaciju riješiti otkazima za oboje nastavnika, a o tom će se prijedlogu u petak odlučivati na sjednici Školskog odbora. No, u svom pismu roditelji 8.b iznijeli su još jednu pomalo nevjerojatnu crticu – njihova su djeca dosad promijenila čak sedam nastavnika.

– Razred je to koji je, igrom slučaja, u sedam godina osnovnoškolskog obrazovanja promijenio, ni manje ni više, nego sedam razrednika! I zar ih sada, na početku nove školske godine, ujedno i posljednje u njihovom osnovnoškolskom obrazovanju, treba ponovno dočekati neki novi razrednik? A mjesec dana nakon početka školske godine čeka ih i ekskurzija, tko će ih voditi?, pišu roditelji, prenosi Šibenik.in, te zaključuju da se nadaju da će se ova situacija konačno razriješiti u korist djece.