Pretraga

Hit u Baranji: Sladoled od rakije koji je maloljetnicima zabranjen

A- A+

Baranjci ovih dana na Facebook profilima komentiraju najnoviji trend u gradu, a to je sladoled od rakije. ‘Gle, sad se možemo napiti i najesti u isto vrijeme’, u šali pišu jedni drugima na profile. Radi se o novom sladoledu napravljenom od rakije viljamovke kojeg je jedna od najpopularnijih slastičarnica u Belom Manastiru uvela kao dio standardne ponude. Navodno se od sladoleda ipak nitko ne može opiti, no ipak se ne služi maloljetnicima.

Sa sunčanim vremenom i slastičari su pojačali svoju ponudu i gostima nude razne okuse sladoleda. Tako se u raznim gradovima u slastičarnicama mogu naći sladoledi s okusima Snickers ili Milka čokolada, Monte sladoledi ili pak kombinacije s Nutellom. Međutim ono što je napravio jedan slastičar iz Belog Manastira zasigurno predstavlja potpuno inovaciju na tržištu sladoleda. Ismet Alija, vlasnik slastičarnice Galerija No1 osmislio je sladoled od rakije.

Koliko god sladoleda pojeli, nećete se napiti

– Za izradu četiri litre sladoleda koristimo približno četiri do pet decilitra viljamovke, objasnio je Iso za Glas Slavonije.

Iako sladoled sadrži poznatu baranjsku rakiju, od njega se navodno nemoguće napiti. Svejedno, ne služi se maloljetnim osobama.
Baza samog sladoleda napravljena je od kruške, pa je okus u kombinaciji s viljamovkom – pravo osvježenje.

Studentica Maja otkrila nam je kako često puta odlazi u Isinu Galeriju na slastice, jer je to daleko najbolja slastičarnica u gradu.
– Super su, sve je čisto i uredno, imaju odličnu limunadu i veliku ponudu sladoleda. Kad stignem, sigurno ću probati i ovaj novi okus od rakije, ispričala nam je Maja.

Izdvojeni članak

Dokud seže ljudska želja za slatkim?

Sljedeći korak je sladoled s vinom

Međutim kad Maja dođe do ove slastičarnice, možda zatekne neke potpuno nove okuse. Slastičar inovator planira svaki dan izbaciti jednu novu vrstu, sad kad mu je konačno krenula sezona.
– Nova vrsta će u ponudi biti tjedan dva, a nakon toliko vremena vratit ću je natrag, ispričao je Iso svoju strategiju.

Osim rakije, ovaj slastičarski vizoonar je otkrio i dio svog novog plana, a to je kombinacija u kojoj će glavni sastojak sladoleda biti vino i to graševina.

Manastirci željni novih okusa mogu prošetati do slastičarnice i uživati u svim Isinim sladoledima, a kad god dođu – čekat će ih neka nova otkačena kombinacija.

Hit u Baranji: Sladoled od rakije koji je maloljetnicima zabranjen
Share via
Copy link
Powered by Social Snap