Pretraga

Policija privela krivog mladića za korupciju na osječkoj Ekonomiji

A- A+

Velika policijska akcija Index prije nekoliko tjedana nastavila se na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Tom prilikom privedeno je 39 osoba, ali i jedna kriva. Policija je nedužnom mladiću u Belom Manastiru pozvonila na vrata i ispitivala ga o fakultetu i glazbi koju sluša. On ih je uvjeravao da nema veze s Ekonomskim fakultetom te da je bio na Pravu – međutim uzalud. Priveden je na ispitivanje, a tek tada inspektor je priznao da su pogriješili.

glas-slavonije.hr

Zamislite sljedeću situaciju. Jutro je, majka vas budi da je po vas došla policija. Policajci u vašoj kuhinji sjede i ispituju vas o fakultetu i glazbi koju slušate, a vi nemate pojma o čemu se radi. Upravo to se dogodilo 24 – godišnjem Denisu Bariću kojeg su policajci u Belom Manastiru uhitili u akciji Index. Jedini problem je u tome što su uhitili potpuno krivu osobu.

Izdvojeni članak

Kupovanje ispita na osječkoj Ekonomiji: USKOK ispituje čak četrdesetak osoba

Ustali ga iz kreveta i zatražili pretres

– Kroz san sam čuo mamu kako mi govori da je u dvorištu policija. Nekoliko sekundi sam razmišljao, odjenuo se i izišao, ispričao je 24 – godišnji mladić Denis Barić za Glas Slavonije.

Zbunjenog Denisa policija je posjetila, posjela za stol i počela ga ispitivati za njegov fakultet i glazbu koju sluša. Nije mu bilo jasno o čemu se radi, a shvatio je da je situacija ozbiljna kad su mu predali uputu o pravima i zatražili dva svjedoka da naprave pretres.

– Nakon što sam odgovorio na nekoliko pitanja, rekli su mi da moram s njima.

Pitao sam zašto ne mogu odgovarati kod kuće, na što su mi odgovorili kako imaju USKOK-ov nalog za uhićenje, ako se budem opirao, priča Denis.
Ovaj momak tako je završio u policijskoj postaji na ispitivanju, a da nije imao pojma o čemu se radi. U tim trenutcima nitko mu nije rekao da je to nastavak velike akcije Index vezane uz korupciju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, s kojim Denis nema apsolutno nikakve veze.

Izdvojeni članak

Studenti protiv korupcije: ‘Bez veze nije bezveze’

Nisu sve provjerili pa su uhvatili krivoga

Na ispitivanju u policijskoj postaji Denis nije znao odgovarati na pitanja o Ekonomskom fakultetu, jer je sam išao na Pravni fakultet u Osijeku, te ga uz spornu Ekonomiju ništa ne veže.
Nakon nekog vremena ispitivanja i Denisova uvjeravanja inspektora da imaju krivu osobu, inspektor je izašao iz sobe za ispitivanje. Vratio se ispričavši mu se jer su pronađena još dvojica njegovih imenjaka, a policija se – zabunila.- Tada mi je pao kamen sa srca, prisjeća se ovaj nedužni mladić.

Njegova majka priču nije htjela komentirati, ali je zato kratko poručila da ovu zabunu i cijeli izlazak policije na teren plaćamo svi mi, porezni obveznici.