Pretraga

Poznat datum isplate regresa za 2024. u školama, evo tko ima pravo na njega

A- A+

I ove godine zaposlenici javnih službi dobivaju regres u iznosu od 300 eura. Prema obavijesti koju je Ministarstvo poslalo školama, isplata regresa za 2024. će se vršiti s početkom idućeg tjedna. U dopisu poslanom školama jasno je istaknuto i tko ima pravo na regres.

čovjek podiže novac s bankomata

Ilustracija: Pixabay

Sindikat Preporod objavio je na svojim stranicama dopis Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih u vezi isplate regresa za 2024. zaposlenicima škola.

Datum isplate regresa za 2024. je 17. lipnja

MZOM je sredstva u iznosu od 300 eura po zaposleniku odobrio ovog ponedjeljka.

– Datum isplate regresa za 2024. bit će 17. lipnja te vas molimo da se kod popunjavanja naloga za plaćanje i JOPPD obrasca pridržavate navedenog datuma, piše u dopisu školama.

Zbrojne naloge škole trebaju napraviti najkasnije do 12. lipnja u podne, nakon čega FINA zaključava obračune.

Izdvojeni članak
u pozadini ruke koje broje novčanice eura, naprijed isječak grafikona s plaćama

Rast prosječne plaće učitelja od štrajka 2019. do danas: U pet godina dobili oko 500 eura povišice

Tko sve ima pravo na regres?

Detaljno je u dopisu školama pojašnjeno i tko sve ima pravo na isplatu regresa.

– Skrećemo pozornost da je pravo na regres za godišnji odmor uvijek vezano uz stvarno korištenje godišnjeg odmora te pravo na regres ima svaki zaposlenik koji u tekućoj godini koristi makar i razmjerni dio godišnjeg odmora. Međutim, oni zaposlenici koji nisu koristili godišnji odmor za 2024. godinu te im je umjesto korištenja godišnjeg odmora isplaćena naknada za neiskorišteni godišnji odmor nemaju pravo na regres, pojašnjavaju iz Ministarstva.

Podsjetimo kako smo nedavno analizirali i rast plaća od štrajka 2019. do posljednjeg povećanja u ožujku, a analizu možete vidjeti ovdje.