Pretraga

Profesor kojeg optužuju da je tukao učenike otkrio svoju stranu priče: ‘Opet bih to napravio da moram’

A- A+

Prava drama u utorak se odvijala u Tehničkoj školi Čakovec, gdje je jedan profesor navodno fizički napao dvojicu učenika te ih udarao po glavi. Zbog slučaja je intervenirala i policija, a u medije je istupio i sam profesor, koji tvrdi kako bi opet jednako postupio.

Screenshot: RTL

Učenici s kojima se čakovečki profesor fizički obračunao gađali su ga tijekom sata kredom, piše Vijesti.hr. Profesor Franjo Dragičević pred kamerama RTL-a ispričao je svoju stranu priče.

Izdvojeni članak
nasilje

Drama u čakovečkoj školi: Profesor udarao učenike po glavi, intervenirala i policija

– Ja sam odreagirao na način, kad sam ustanovio koji je učenik to napravio, da sam ga gurnuo nogom, da ne kažem, nisam ga ozlijedio. Onda sam ga u kabinetu, nisam ga mlatio, ali sam gurnuo, isto tako drugog učenika. On je pljunuo na stol učenika, pa sam prema obojici primijenio isti tretman, kazao je za RTL profesor kojega od mirovine dijeli još godina dana.

Dodao je i kako je riječ o razredu koji je inače problematičan, a pedagoške metode đake nisu uspjele primiriti te mu je nakon što su ga gađali kredom prekipjelo.

– Ja sam to napravio i da bi morao opet bi napravio, sram me da sam morao… Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su ok, ali sustav nastavnike ne štiti, tvrdi profesor Dragičević, prenosi RTL.

Podsjetimo, učenici su u početku tvrdili kako je profesor njih osmero izbacio s nastave jer su glasno pričali. Potom je jednoga od njih udario po glavi i nogom u zadnju dio tijela. Drugog je navodno uhvatio na hodniku te ga odvukao u kabinet i tamo pljuskao po glavi.

Iz škole kažu kako je reakcija profesora bila neprimjerena, a iz Ministarstva znanosti i obrazovanja kako je škola mjesto nulte tolerancije na nasilje te je školi ponudilo krizni tim za psihološko savjetovanje.