Pretraga

Roditelji strepe jer im djeca idu u staru školu: Mnogi su im poznati dali podršku

A- A+

Već deset godina građani zagrebačke Trnjanske Savice traže obnovu Osnovne škole Jure Kaštelana, no unatoč prošlogodišnjim potresima i dalje radi. Podsjetimo, riječ je o polumontažnom objektu starom preko 50 godina koji nema jedinstvene temelje. Nakon zadnjeg potresa roditelji su osnovali posebnu inicijativu, kojoj su podršku sada dale mnogobrojne slavne osobe poput Barbare Kolar, Nenada Korhuta, Borisa Jokića…

Ivana Petković, Boris Jokić i Barbara Kolar | foto: Roditelji za OŠ Jure Kaštelana

Incijativa za sigurnijom Osnovnom školom Jure Kaštelana okupila je ljude raznih profesija.

Izdvojeni članak

Zagrebački roditelji optužuju pročelnika Lovrića: ‘Iznio je niz neistina na račun naše inicijative za obnovu škole’

Podsjetimo, škola na zagrebačkoj Savici sagrađena je 1967., no nikad nije u potpunosti izvedena prema izvornom projektu. Nakon više od 50 godina škola je i dalje u korištenju iako je u potpunosti dotrajala, energetski neučinkovita, prema seizmičkoj analizi iz 2012.g nema dostatnu seizmičku otpornost, još uvijek ima azbestni krov, ne zadovoljava ni građevinske ni državne pedagoške standarde. Već 10-ak godina kroz razne inicijative vrši se pritisak na Grad za što skorije pokretanje rekonstrukcije i dogradnju školske zgrade. O svemu tome smo opširno pisali.

Inicijativi roditelja sada su podršku dali brojni poznati.

Bivši voditelj kurikularne reforme Boris Jokić tako je poručio da je sramotno da škole s azbestnim krovom postoje u 2021. godini.

 

Dobro poznata voditeljica Barbara Kolar inače živi na kvartu pa nije ni čudo da je podržala inicijativu, a pritom je otkrila i kako je po zvanju doktorica veterinarske medicine.

 

Liječnik i specijalist za modu Nenad Korhut također se pridružio akciji.

A tko će bolje znati u kakvom je stanju škola od (bivših) učenika. Stoga je i bivša missica, a danas uspješna žena, Ivana Petković, koja je ujedno i bivša učenica OŠ Jure Kaštelana, također podržala incijativu.

Akcija nije mogla proći ni bez komičarke Marine Orsag.

Možemo li se na kraju zapitati samo tko bi još trebao dati podršku da se gradski oci smiluju kad je u pitanju rješenje probelma OŠ Jure Kaštelana?