Pretraga

Šibensko-kninska mijenja režim nastave za idući tjedan: Pozvali i zaposlenike škola da se cijepe

A- A+

Šibensko-kninska županija jedna je od tri županije u kojima su ovoga tjedna svi srednjoškolci, osim maturanata, na online nastavi. Model nastave mijenja se u sljedećem tjednu pa će srednjoškolci prijeći na model A nastave, osim maturanata koji će imati online nastavu, a izuzetak su oni kod koji se moraju provesti provjere znanja.

Foto: D. Kovačević|srednja.hr

Šibensko-kninska županija danas je donijela odluku o promijeni modela nastave za idući tjedan. Kao i ovoga tjedna na nastavi uživo bit će učenici razredne i predmetne nastave u osnovnim školama. Na nastavu uživo u školama (model A) vraćaju se i srednjoškolci, koji su ovoga tjedna u Šibensko-kninskoj županiji bili na online nastavi, odnosno modelu C. Praktična nastava također se odvija u redovitom obliku.

No, na nastavi u klupama posljednja dva dana svoje nastavne godine neće biti maturanti Šibensko-kninske županije. Ova županija slijedit će preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja, prema kojoj se 24. i 25. svibnja nastava za maturante organizira online. Izuzetak su maturanti kod kojih se mora provesti provjera znanja.

Iz županije su poručili i kako se, ovisno o razvoju epidemiološke slike i drugim relevantnim okolnostima, predloženi
modeli mogu se mijenjati nakon 24. svibnja. Usput su ravnatelje pozvali i da zaposlenike motiviraju na cijepljenje.

– Ovim putem pozivamo vas da u okviru svojih mogućnosti motivirate nastavno i nenastavno osoblje da se prijavi za cijepljenje u sljedećem razdoblju, stoji u odluci Šibensko-kninske županije.

Podsjetimo, djelomično online nastavu provode još i Primorsko-goranska i Istarska županija i to za učenike od prvog do trećeg srednje. Istarska županija već je najavila kako će se srednjoškolci vratiti u klupe od 24. svibnja, a očekuje se da će Primorsko-goranska županija odluku o modelu nastave za idući tjedan donijeti sutra.