Pretraga

Županija se pohvalila: Profesorima TZK dali smo trenirke kao nagradu za vrijedan rad

A- A+

Profesorice i profesori tjelesne i zdravstvene kulture s područja Osječko-baranjske županije primili su trenirke, što im je na određeni način nagrada na početku nove školske godine. Točno tako započinje priopćenje u kojem se spomenuta županija pohvalila spomenutim potezom. Na ovo su utrošili oko sedam tisuća eura, navode.

trenirke OBŽ

U OBŽ su profesorima tjelesnog dijelili trenirke za ‘vrijedan rad’|foto: Osječko-baranjska županija

Na samom smo početku nove školske godine, a Osječko-baranjska županija odlučila se pohvaliti jednim od svojih posljednjih poteza. Naime, na webu županije objavili su poprilično opširno priopćenje o tome da su profesorima tjelesnog na području županije kupili trenirke. Kažu, već u naslovu, to im je nagrada za vrijedan rad.

Utrošili su oko sedam tisuća eura

– Nabavu i dodjelu sportske opreme provodi Hrvatski školski sportski savez u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, a domaćin događanja je Školski sportski savez Osječko-baranjske županije. Naime, Ministarstvo turizma i sporta financira niz programa i projekata školskog sporta te je osiguralo i dodatna financijska sredstva kao potporu za rad županijskih školskih sportskih saveza. Tim novcem kupljene su trenirke za kineziologe, nastavnike/profesore tjelesne i zdravstvene kulture koji djeluju na području Osječko-baranjske županije. Vrijednost projekta iznosi 7.213,80 eura, pišu iz županije.

To nije sve. Održana je i prigodna svečanost na koju je došao državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Zlatko Kraljević.

– Zahvaljujem Ministarstvu turizma i sporta na izdvojenim sredstvima za sportsku opremu, a uvjeren sam da će ona kvalitetno služiti svima koji se aktivno bave sportom. Isto tako zahvaljujem i na drugim mogućnostima koje se otvaraju za sportske klubove, aktivno bavljenje sportom, kao i za sve što činimo da se sve više ljudi bavi sportom. Osječko-baranjska županija će u idućoj godini biti i Europska regija sporta te smo puno toga definirali i usmjerili upravo u tom smjeru jer smatramo da je to ispravno i pravi put osobito za djecu i amatere kako bi bili zdravi ljudi, rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Izdvojeni članak
kozlić za preskakanje

Liječnik o povećanju satnice Tjelesnog: ‘Mogu ga imati i osam sati tjedno, ali sve dolazi od kuće’

‘Ovo će im olakšati njihov rad’

Državni tajnik Pavić govorio je da je Ministarstvo lani rebalansom osiguralo dodatnih 1,05 milijuna kuna za Hrvatski školski sportski savez. Iznos je, naveo je, ravnomjerno podijeljen svim županijskim školskim sportskim savezima, s tim da najmanje pola tog iznosa moraju izdvojiti za sportsku opremu profesorima TZK kao pomoć u njihovom radu.

– Profesori su temelj školskog sporta. Rade s više od 200.000 učenika sportaša i ovo će im olakšati njihov rad kroz razne programe, od univerzalne sportske škole i vježbaonice do projekata koji nisu izravno sportske aktivnosti u koje se uključuje sve više djece, kazao je državni tajnik.

Prema priopćenju OBŽ, predsjednik Saveza Kraljević zahvalio je Ministarstvu na odobrenju dodatnih sredstava za ovu namjenu, odnosno po 50.000,00 kuna za svaki školski sportski savez.

– Izvršni odbor ŠSZ OBŽ odlučio je da se ta sredstva utroše za pomoć školama kako određeni vid nagrade učiteljima TZK koji su prošle godine sudjelovali u nizu natjecanja i programa koje organizira i vodi HŠSZ, poručio je Kraljević.