Pretraga

Dekanica potvrdila: Od sljedeće akademske godine pokreću se tri nova studija na Filozofskom fakultetu u Osijeku

A- A+

Proteklog tjedna obilježena je 59. obljetnica utemeljenja Filozofskog fakulteta u Osijeku. Tom prigodom dekanica najavila kako se od sljedeće akademske godine na fakultetu pokreću čak tri nova studija.

predavanje, studenti

Foto: Edwin Andrade; Unsplash

U svom govoru na nedavno održani Dan Filozofskog fakulteta u Osijeku, Loretana Farkaš, istaknula je između ostaloga, kako se na fakultetu od sljedeće akademske godine pokreću tri nova studija. Riječ je o preddiplomskom dvopredmetnom studiju Povijesti umjetnosti, preddiplomskom dvopredmetnog studiju Informatologije te diplomskom dvopredmetnom studiju Sociologije.

Izdvojeni članak

FER ujesen planira pokrenuti novi studij: Dekan otkrio koji su mu prioriteti u novom mandatu

– Diplomski sveučilišni dvopredmetni studij Sociologije predstavlja logičan korak u vertikalnom ustroju studija sociologije koji se na Filozofskom fakultetu Osijek počeo izvoditi 2017. godine pokretanjem preddiplomskoga sveučilišnog dvopredmetnog studija Sociologije. Diplomski sveučilišni dvopredmetni studij Sociologije predstavlja proširenje navedenih, ali i dodavanje novih kompetencija. Uzimajući u obzir na hrvatskim sveučilištima postojeću podjelu na studije sociologije istraživačkoga (znanstvenog) i nastavničkog smjera i dvojbe koje ta podjela izaziva, diplomski sveučilišni dvopredmetni studij Sociologije nastavničkog je tipa te stoga pruža potrebne pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičke kompetencije koje studente kvalificiraju za rad u srednjoškolskom obrazovanju, ali i za odgojno-obrazovni rad općenito, bez potrebe za naknadnim stjecanjem tih kvalifikacija nakon završetka studija, naveli su nakon dobivanja dopusnice s Filozofskog.

Što se pak tiče studija Povijest umjetnosti, on bi u kombinaciji s drugim studijima Filozofskog trebao povećati opseg kompetencija i vještina koje studenti stječu, kao i zapošljivost studenata s kvalifikacijama koje mogu zadovoljiti potrebe suvremenog društva.

– Osnovni je cilj preddiplomskoga sveučilišnog dvopredmetnog studija Povijest umjetnosti osposobiti studente za uspješnu primjenu stečenih kvalifikacija u različitim zanimanjima u područjima djelatnosti iz povijesti umjetnosti te za nastavak obrazovanja na diplomskom sveučilišnom studiju povijesti umjetnosti i drugim srodnim studijima. Predloženi preddiplomski studijski program povijesti umjetnosti usklađen je s relevantnim strateškim dokumentima i preporukama te se temelji na suvremenim trendovima u polju povijesti umjetnosti, naveli su još prije nekoliko mjeseci s osječkog Filozofskog fakulteta.

Sve o novim, ali i starim studijima Filozofskog fakulteta u Osijeku možete doznati u brošuri za upise 2020./2021. koja se nalazi u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.34 MB]