Pretraga

Dobra vijest za sve studente kojima su počeli ispitni rokovi: NSK ponovno pokreće večernji rad

A- A+

Nacionalna i sveučilišna knjižnica postepeno, nakon lockdowna, normalizira svoj rad. Od ponedjeljka je tako ponovno omogućena usluga Večernjeg rada, no kako je broj mjesta ograničen, za njega se potrebno prethodno prijaviti. Ipak, prije ulaska u Knjižnicu korisnicima će se i dalje mjeriti temperatura.

Zgrada NSK za vrijeme predsjedanja EU-om | foto: Denis Gaščić/srednja.hr

Evo vijesti koja će obradovati sve studente kojima su započeli ispitni rokovi…

– U sklopu postupne normalizacije rada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i u skladu s d-aljnjim popuštanjima mjera suzbijanja epidemije bolesti COVID-19, od ponedjeljka 15. lipnja 2020. korisnicima je ponovno od 21.00 do 24.00 sata dostupna usluga Večernjeg rada NSK na nultoj razini Knjižnice, objavili su iz NSK.

Izdvojeni članak

NSK korisnicima produljuje članstvo: Otkrili do kada možete podnijeti zahtjev za produljenje

Međutim, budući da u knjižnici istodobno može boraviti najviše 65 osoba, za večernji rad potrebno se predbilježiti. Predbilježbe se primaju se putem aplikacije https://vecernjirad.nsk.hr/, telefonski na 01/6164-002 ili osobno u Informacijskom centru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Iz NSK ističu i da od 9. lipnja više ne zatvaraju radi dezinfekcije prostora, a s 200 na 240 korisnika povećan je i broj korisnika koji istodobno mogu boraviti u Knjižnici.

– I dalje se od ponedjeljka do petka od 8 sati do 21 sat i subotom od 9 do 14 sati mogu koristiti čitaonice na 1., 3. i 4. katu te čitaonice u zbirkama građe posebne vrste, dok će korisnički prostori na nultoj razini i polukatu do daljnjega ostati zatvoreni, napominju.

Mjere temperaturu, preporučuju i maske

Korisnicima će i dalje na ulazu beskontaktnim toplomjerom mjeriti temperaturu, a ulazak u Knjižnicu nije dopušten osobama čija je tjelesna temperatura 37,2 °C ili viša.

– Radi moguće potrebe za naknadnim utvrđivanjem bliskih kontakata u slučaju pojave bolesti COVID-19 Knjižnica će nastaviti voditi posebnu evidenciju o korisnicima čitaonica bilježenjem njihovih točnih kontaktnih podataka i vremena boravka u čitaonicama, najavili su.

Korisnicima preporučuju i nošenje zaštitnih maski. Dužni su koristiti košarice, kretati se u posebno označenim prostorima pridržavajući se mjera fizičke distance, kao i samozaštite i zaštite drugih.

Svatko za svojim mjestom

– Rad u svim čitaonicama i dalje će biti omogućen samo za stolovima na kojima će biti istaknuta oznaka Mjesto za rad, a korisnici će i nadalje za rad moći samo koristiti mjesto koje će im biti dodijeljeno prilikom prijave za rad u čitaonici, ističu.

Knjižnica poziva sve svoje korisnike da obavijesti o daljnjim izmjenama u radu i uslugama Knjižnice povezanima s epidemijom bolesti COVID-19 prate na portalu NSK i profilima Knjižnice na društvenim mrežama.

Svjesni kako njihovi korisnici dulje vrijeme nisu mogli koristiti usluge knjižnice, iz NSK su im odlučili produljiti članstvo. Kako to učiniti, provjerite ovdje.