Pretraga

Dobra vijest za studente: NSK daruje dva dana vraćanja knjiga bez zakasnine

A- A+

Dobre vijesti stižu za sve one koji su svjesno ili nesvjesno prekoračili dozvoljeno vrijeme zadržavanja knjige posuđene u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Povodom Dana knjižnice, članovima će biti dozvoljen povrat knjiga bez plaćanja zakasnine.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica; foto: srednja.hr

– U povodu obilježavanja Dana Knjižnice, knjige posuđene u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu mogu se vratiti bez plaćanja zakasnine 20. i 21. veljače 2019. godine. Knjige se vraćaju na pult na kojem su bile posuđene, odnosno na ulaznoj razini i u čitaonicama na trećem i četvrtome katu, poručuju iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK).

Ova pogodnos dolazi na Dane otvorenih vrata NSK, koji se obilježavaju ususret Danu NSK. Taj se dan obilježava 22. veljače, a datum je to kada je otisnuta prva hrvatska tiskana knjiga, Misal po zakonu rimskog dvora iz 1483. godine.

Izdvojeni članak

Ispitni rokovi pred vratima, a rezervirana mjesta za učenje u NSK zjape prazna

– Za vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata posjetiteljima je omogućen obilazak Knjižnice pod stručnim vodstvom u 10, 12 i 14 sati. Obilazak uključuje posjet zbirkama građe posebne vrste, Referentnoj zbirci, čitaonicama, Zatvorenom spremištu, tiskari i knjigovežnici, priopćeno je iz NSK.

Važno je naglasiti kako se je za sudjelovanje na Danima otvorenih vrata NSK potrebno najaviti na e-adresu [email protected].

Dakle, osim što će na Dan NSK-a bez zakasnine moći vratiti knjige, posjetitelji će slobodno moći obići i izložbu izvornih radova austrijskog baroknog arhitekta Johanna Bernharda Fischera. Organizira se drugog dana i radionica posvećena jednom od najistaknutijih hrvatskih strip crtača Andriji Mauroviću, u sklopu koje će se sudionici moći okušati i u tehnici visokoga tiska na temu stripa. I za radionicu se je potrebno prijaviti na poviše spomenuti mail s naznakom prijava za radionicu ‘U svijetu stripa’  jer je broj mjesta ograničen.

Za vrijeme održavanja Dana otvorenih vrata NSK u predvorju Knjižnice bit će pripremljen i program NSK u digitalnom okruženju, poručuju iz najveće sveučilišne knjižnice u državi.