Pretraga

Drugo najveće sveučilište studentima dijeli preko sto tisuća eura, evo kako se prijaviti na natječaj

A- A+

Sveučilište u Splitu i ove godine dodjeljuje sredstva ostvarena kroz upisnine studenata upravo studentima za financiranje njihovih projekata. Natječaj je otvoren do 14. srpnja, a kategorije koje se financiraju su studentski sport, znanost i tehnologija te kultura, umjetnost i sveučilišni mediji. Ukupni iznos sredstava koja se dodjeljuju je 105.949 eura.

Ilustracija: Unsplash

Na Sveučilištu u Splitu otvoren je natječaj  za financiranje studentskih projekata iz sredstava ostvarenih od upisnina. Studenti se na njega prijavljuju online putem, a mogu prijaviti projekte iz domene sporta, znanosti, tehnologije, kulture, umjetnosti ili sveučilišnih medija.

Prijave traju do 14. srpnja u 23:59 sati, a ukupan iznos sredstava namijenjenih za financiranje studentskih projekata iz sredstava ostvarenih od upisnina je 105.949,67 eura. Kako stoji u natječaju, pravo prijave imaju studentske udruge registrirane pri Sveučilištu u Splitu, te grupe studenata i studenti pojedinci koji studiraju na Sveučilištu u Splitu, a koji zadovoljavaju uvjete definirane Pravilnikom.

Izdvojeni članak

Objavljen broj upisnih mjesta za maturante na svakom fakultetu u Splitu u 2023., manje ih je nego lani

Sa sveučilišta navode da natječajem neće biti financirani: projekti udruge, grupe studenata i pojedinaca koji za natječaje provedene proteklih godina nisu dostavili račune i opravdali iznos dobiven na natječaju, oni koji po mišljenju nadležnog povjerenstva nisu zadovoljavajuće elaborirani te projekti za koje je ponuđen nerealan financijski plan. Sredstva se ne dodjeljuju ni za bankarske i knjigovodstvene troškove udruga, a neće će biti za prijavitelje studente pojedince i grupe studenata neće biti financirane ni stavke za računalnu opremu.

Prijave se vrše putem sljedećih poveznica:

Obavijest o rezultatima natječaja bit će objavljena na web stranici Sveučilišta u Splitu i Studentskog zbora u roku od 21 dana od isteka roka za podnošenje prijave, a detalje natječaja možete doznati na poveznici.