Pretraga

ESN: Pridružite se volonterima koji pomažu Erasmusovcima

A- A+

Volonterska udruga ESN Zagreb osnovana je kako bi članovi pružili pomoć stranim studentima koji preko Erasmusa dolaze na jedan ili dva semestra u našu metropolu. Međutim pomažu i našim studentima koji će preko istog programa otići u drugu europsku zemlju. Spomenuta udruga vas pozva na druženje 23. rujna u prostorijama Sveučilišta kada ćete se moći upozati s njihovim radom kao i priključiti ako budete zainteresirani.

Foto: Facebook

Sve je veći broj stranih studenata koji preko Erasmusa dolaze u Zagreb ili naših studenata koji odlaze u druge europske zemlje preko istog programa međunarodne razmjene. Logično je da se strancima u početku nije lako snaći kad stignu u glavni grad Hrvatske na jedan ili dva semestra. Upravo zbog toga postoji volonterska udruga ESN Zagreb koja ima za cilj pružiti pomoć Erasmusovcima.

Izdvojeni članak

Erasmus: Ovo se mijenja kad Hrvatska uđe u Europsku uniju

Pomoć Hrvatima koji preko Erasmusa odlaze u strane zemlje

ESN Zagreb nastao je u rujnu 2010. zbog sve većeg broja stranih studenata koji dolaze u Zagreb, a udrugu čine studenti koji su prošli studentske razmjene stoga razumiju probleme i izazove u stranoj okolini. Želja volontera je pomoći i hrvatskim studentima koji odlaze na razmjenu preko savjeta ili sklapanja poznanstava s osobom koja je već bila ne samo u toj zemlji nego po mogućnosti i na istom sveučilištu.

Upućuju strance te ih provode kroz sve čari Zagreba

Izdvojeni članak

Studentica na razmjeni u Zagrebu: Fakulteti slabiji nego u Njemačkoj, jer fali organiziranosti

Tijekom akademske godine ESN Zagreb organizira predavanja na fakultetima za sve studente koji odlaze negdje na studentsku razmjenu ili su za nju zainteresirani te brojne kulturne, edukacijske, sportske i zabavne događaje uz potporu Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

– Za sve to potrebna nam je pomoć, novi članovi, studenti koji su spremni volontirati za druge studente! Dođite nas upoznati i pridružiti se 23. rujna u prostorijama Sveučilišta u Zvonimirovoj 8 u 18 sati, naveli su u pozivu iz volonterske udruge.

Uz pomaganje Erasmusovcima, ESN nudi i besplatno učenje svjetskih jezika, putovanja po Hrvatskoj, multikulti druženja i tulume, zabavno društvo i odličnu referencu u CV-u.