Pretraga

[Fotogalerija] Studenti počeli useljavati Cvjetno, a paralelno traju i radovi

A- A+

Kao što su i najavili, Studentski centar je prvi radni dan 2016. otvorio vrata rekonstruiranih domova na Cvjetnom i Savi te su stanari od ranog jutra počeli pristizati u svoje nove sobe. Odmah su krenule i pritužbe na online mrežama pa smo odlučili provjeriti kakva je situacija na Cvjetnom, a i izvještaj sa Save možete očekivati uskoro.

Studentski centar održao je obećanje i studenti su već od 4. siječnja 2016. počeli s useljavanjem u studentske domove na Savi i Cvjetnom.

Od ranog jutra počele su i pritužbe studenata, posebno za stanje u SN Cvjetno naselje, gdje su radovi još uvijek u punom jeku. U paviljone se može kroz požarne stube, dosta je useljivih soba u kojima namještaj još nije postavljen, a studenti će po dolasku morati i pomesti.

U pojedine paviljone se još ne može pa će do završetka radova neki studenti privremeno biti smješteni u druge sobe.

Izdvojeni članak

Preko 80 posto studenata protiv poskupljenja studentskih domova

‘Svi studenti koji su ostvarili pravo na smještaj će biti useljeni’

– Svi studenti koji su ostvarili pravo na smještaj, i imaju potrebu, bit će useljeni. Imamo već po stotinjak studenata u svakom domu i nitko nije ostao na cesti. Ove neke sitnice ćemo riješiti u sljedećih par dana. Radnici SC-a pomažu studentima pri useljenju, a tu su i izvođači radova pa su i oni spremni uskočiti ako se pojavi neki tehnički problem. Svi domovi imaju uporabne dozvole. Na Savi se može useliti u prva četiri te 9. paviljon, dok su na Cvjetnom useljivi 3.,4.,5. i 6. paviljoni, rekao nam je sanacijski upravitelj SC-a Pejo Pavlović i dodao kako će SC studentima pomoći i sa selidbom iz privremenih soba.

Kako bi provjerili stanje, odlučili smo se zaputiti u SN Cvjetno naselje. Dobar dio studenata koje smo sreli ugodno su iznenađeni novim smještajem, dok su drugi nezadovoljni jer su naišli na sobe bez namještaja.

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Primopredaja na Savi u ponedjeljak, a SC potvrđuje da će Cvjetno završiti na vrijeme

‘Nova soba je jako lijepa’

– Sve je ok. Dobio sam ključeve i sobu koju sam tražio. Sve je unutra bilo sređeno. Nova soba je jako lijepa, sve je novo uređeno, novi je namještaj, a WC-i su isto prezakon. Koliko sam vidio, radi i grijanje te topla voda, tako da sam ostao bez riječi, rekao nam je student Antonio.

S njime se slaže i kolegica Tajana iz petog paviljona, koja je prezadovoljna s novim smještajem. Sviđa joj se kako je sve novo i uređeno te ističe da je SC ispunio njezina očekivanja. Slaže se da je od radova još sve malo prašnjavo, ali računala je da će tako biti dok se sve ne završi te vjeruje kako će na kraju sve biti super. Tvrdi kako je njihov paviljon kompletno završen te im još samo treba uključiti frižidere.

Nešto manje zadovoljni su stanovnici četvrtog paviljona, koji su također okarakterizirani kao useljivi, ali studenti su se neugodno iznenadili kada su shvatili da im još nije postavljen namještaj.

Studenti zbunjeni jer nije bilo službenih objava da radovi nisu gotovi

– Čini mi se da je ovaj četvrti paviljon još koliko toliko sređen. Vidjeli smo da su ekipu iz nekih paviljona razmještali u privremene sobe, jer im paviljoni uopće nisu gotovi, a neki su zbog toga otišli i doma. Međutim, nova soba je stvarno mrak. Kada sam tek došao nije mi bio postavljen namještaj, ali, nakon što smo došli, majstori su nam složili sobu za 20 minuta. Kako ljudi dolaze tako im se slaže soba, objasnio je student Luka, budući stanovnik četvrtog paviljona.

Njegov sustanar Branko baš je čekao da mu radnici završe montiranje sobe. Vjeruje da će soba biti ok, ali ističe kako mu nije jasno zašto nije stavljena neka obavijest o stanju u naselju.

– Na stranicama stoji službena obavijest prema kojoj se od 4. siječnja može useliti. Danas je došlo stotine studenata, četiri paviljona nisu uopće useljiva, a u sobama ovih koji jesu još nema namještaja i baš je totalno rasulo. Rekli su nam da će još tjedan dana trajati radovi, požalio nam se Branko. Vjeruje da će se svi smjestiti te da će se riješiti cijela situacija, ali mu nije jasno zašto je bio problem staviti obavijest da sve sobe nisu gotove.

‘Rekli su nam da će još tjedan dana trajati radovi’

Nadovezao se i Luka te nam otkrio da nema još ni tople vode. Osim toga, radnici su im rekli da će žičani internet uvesti tek sutra, a Wi-Fi će se moći koristiti od sljedećeg tjedna. Naši sugovornici iz četvrtog paviljona tvrde kako im neće biti problem strpiti za internet i vodu.

– Radijatori u sobama imaju razdjelnike topline i toga prije nije bilo. Zato su rađene preinake u toplinskim stanicama te su mijenjane pumpe. Tu su nešto zeznuli, ali za koji sat će biti puštena topla voda, objasnio nam je Pejo Pavlović, nakon što smo zvali SC kako bi provjerili kada će se studenti moći tuširati.

S druge strane, vrlo nezadovoljan bio je Ivan, kojeg smo sreli dok se vraćao u prostorije uprave, kako bi tražio isseljenje jer mu soba još nije gotova.

– Rekli su nam da je završen paviljon, ali nije ni djelomično. Sobe su poluzavršene, ništa nije pošarafljeno, kreveti nisu postavljeni. Pola stvari s onih popisa uopće nema, tako da mi nema svrhe ulaziti, požalio se Ivan te istaknuo kako se on može snaći još par dana, ali ne zna kako će ostali.