Pretraga

Istječe najvažniji rok za studente koji žele državnu stipendiju od 10.800 kuna

A- A+

Sredinom listopada Ministarstvo znanosti i obrazovanja otvorilo je natječaj za dodjeljuje 10.000 socio-ekonomskih i 400 stipendija za posebne skupine studenata. Iz Ministarstva podsjećaju studente kako se natječaj zatvara u utorak točno u podne.

Foto: srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine dodjeljuje 10.000 stipendija studentima nižeg socio-ekonomskog statusa, kao i 400 stipendija za posebne skupine studenata. Obje stipendije dodjeljuju se putem natječaja raspisanog 13. listopada na kojeg se studenti prijavljuju elektroničkim putem.

Iz Ministarstva su podsjetili kako se prijave zatvaraju u utorak, 3. studenoga u 12:00 te da se kao datum podnošenja elektronički poslane prijave uzimat će se datum elektroničkog zaprimanja u pisarnici Ministarstva.

– Prijave s nepotpunom dokumentacijom i prijave koje ne budu podnesene u propisanom roku, neće se razmatrati. Dopuna dokumentacije kao prilog prijavi koja bude pristigla izvan utvrđenog roka za podnošenje prijava, neće se razmatrati, poručuju studentima iz Ministarstva.

Izdvojeni članak
stipendije

Studenti, provjerite mailove: Započeo proces dodjele STEM stipendije od 10.800 kuna

Mjesečni iznos obje državne stipendije je 1.200,00 kuna i isplaćivat će se u devet mjesečnih rata za razdoblje od listopada 2020. do lipnja 2021. Detalje obaju natječaja koje je raspisalo Ministarstvo i otvroreni su do 3. studenog možete proučiti na linku. Elektroničke prijave za socio-ekonomske stipendije šalju se putem ove poveznice, a na ovom linku možete sudjelovati u natječaju za stipendiju za posebne skupine studenata.

Podsjetimo, ovog ponedjeljka započela je i procedura dodijele državnih STEM stipendija, o čemu više možete čitati na poveznici.