Pretraga

Još jedan rektor uočen na HDZ-ovom skupu: Na njegovom sveučilištu radi niz HDZ-ovaca

A- A+

Na 34. rođendanu HDZ-a Varaždinske županije krajem veljače bio je i rektor Sveučilišta Sjever, Marin Milković. Sjedio je u drugom redu, odmah iza Vladimira Šeksa. Ispred Milkovića bila je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, inače redovita profesorica Sveučilišta Sjever. Na tom Sveučilištu predavačica je i HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu, Sunčana Glavak.

rektor sveučilišta sjever na skupu hdz-a

Rektor Sveučilišta Sjever na skupu HDZ-a | foto: HDZ

Rektor Sveučilišta Sjever, Marin Milković, bio je na 34. obljetnici HDZ-a Varaždinske županije u varaždinskoj areni krajem veljače. Sjedio je u drugom redu, iza HDZ-ovca Vladimira Šeksa, piše Danica.hr.

Na popisu djelatnika Sveučilišta Sjever je HDZ-ova ministrica, ali i zastupnica u Europskom parlamentu

Kako piše istoimeni medij, Sveučilište Sjever na popisu svojih nastavnika i suradnika ima i HDZ-ovu ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac koja se vodi kao redovni profesor. Ona je na spomenutom rođendanu HDZ-a bila u prvom redu ispred rektora Milkovića. Danica.hr navodi i da je na tom Sveučilištu predavač HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, dok je docent Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Na popisu djelatnika je i, piše Danica.hr, izvanredni profesor Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova u HDZ-ovoj Vladi Tihomira Oreškovića, ali i Mario Šiljeg, donedavni HDZ-ov državni tajnik i trenutni ravnatelj Instituta za vode Josip Juraj Strossmayer. Predavač je i Tomislav Radoš, bivši pomoćnik ministra gospodarstva u Vladi Zorana Milanovića iz kvote HNS-a.

Izdvojeni članak

Milanović pred rektorima koji su bili na skupu HDZ-a: ‘Neki događaji sa sveučilišta mi se ne sviđaju’

Izvanredni profesor na Sjeveru i mostarski rektor koji je bio na HDZ-ovom saboru

Izvanredni profesor na Sveučilištu Sjever je i rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić. Upravo je on s rektorom Sveučilišta u Splitu Draganom Ljutićem i rektorom Sveučilišta u Osijeku Vladom Gubercem bio na nedavnom HDZ-ovom saboru u prvim redovima. Ti su rektori bili i posebno pozdravljeni upravo kao rektori svojih sveučilišta. No, hrvatska su sveučilišta autonomna te bi prema Zakonu o visokom obrazovanju trebala biti neovisna od političkih interesa.

Na Sveučilištu Sjever je nedavno, kako smo i pisali, u njihovo Sveučilišno vijeće koje brine o financijama imenovan osumnjičeni bivši dekan riječke Ekonomije Alen Host. No, njega je u Sveučilišno vijeće imenovalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a u obzir prilikom imenovanja uzeli su upravo njegovo dekansko iskustvo tijekom kojeg je, tvrdi policija, Ekonomski s bivšom upravom oštetio za gotovo 400.000 eura.