Pretraga

Studentski centar se aktivirao na društvenim mrežama: Doznali smo zašto

Nova web stranica, svakodnevne objave na Facebooku i Instagramu, informacije dostupne svim studentima u kratkom roku. Kad bi nas netko pitao, upravo bismo tim riječima opisali komunikaciju Studentskog centra u Zagrebu posljednjih nekoliko tjedana. Studenti su se godinama žalili na nepreglednu stranicu i gotovo pa neaktivne društvene mreže. Uprava SC-a odlučila ih je poslušati. Kontaktirali smo ravnatelja Mirka Bošnjaka, a on nam je rekao kako su studenti uvijek u fokusu SC-a, ali i da mjesta za poboljšanje – još ima.

Studentski centar Zagreb

Studentski centar Zagreb|Foto: Ramona Šćuric|srednja.hr

Sredinom travnja Studentski centar u Zagrebu konačno se pozdravio sa zastarjelom web stranicom i predstavio novu. Od novosti valja istaknuti novu rubriku za obavijesti gdje možete naći sve najbitnije, a svaka od već poznatih rubrika – student servis, prehrana i smještaj – dobili su novi izgled i s njim povezane funkcionalnosti. Studenti su godinama bili jako vokalni oko loše komunikacije i nepregledne stranice, no izgleda da su ih iz SC-a ipak odlučili poslušati.

Štoviše, uveli su cijeli niz promjena. Internetske stranice nisu jedine. Postali su aktivniji na društvenim mrežama pa tako svakodnevno na Facebooku i Instagramu objavljuju korisne grafike s informacijama za studente. Bilo da je riječ o studentskim domovima, poslovima, menzama ili manifestacijama koje se događaju na zagrebačkom sveučilištu i njegovim fakultetima, u zadnje vrijeme Studentski centar o svemu nešto objavi ili podijeli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Studentski centar Zagreb (@sczagreb)

‘Fokus su uvijek studenti’

Zbog toga smo kontaktirali Mirka Bošnjaka, ravnatelja zagrebačkog Studentskog centra te ga upitali je li taj korak dio šireg plana poboljšanja komunikacije.

– Fokus uprave Studentskog centra u Zagrebu su uvijek studenti, jer je namjena studentskih centara da se brinu o studentskom standardu. Shodno tome se trebamo konstantno prilagođavati novim komunikacijskim kanalima putem kojih dopiremo do što većeg broja studenata i onih koji će to tek postati. Nažalost unatoč tome što smo još početkom prošle godine pokrenuli postupak izrade nove web stranice došlo je do kašnjenja u isporuci od strane tvrtke koja je prošla u postupku jednostavne nabave, stoji u odgovoru koji smo dobili iz Ureda ravnatelja SCZG-a.

Želja im je, ističu za srednja.hr iz SCZG-a, da u narednom vremenu putem web stranice i ostalih komunikacijskih kanala, odnosno društvenih mreža dopru do što većeg broja osoba kako bi prikazali široku lepezu usluga koje nude.

Izdvojeni članak
studentski centar zagreb

Studentski centar u Zagrebu je, konačno, dobio novu web stranicu: Pogledajte kako izgleda

Pitali smo ih i jesu li zaposlili novu osobu

Mjesta za poboljšanja uvijek ima, kažu nam, ali prema sadašnjim reakcijama smatraju da su na dobrom putu. Ravnateljstvo SCZG-a pitali smo i jesu li zaposlili osobu koja se sad specifično bavi komunikacijom sa studentima i javnosti.

– Unutarnjom preraspodjelom poslova, kao i do sada, više osoba se bavi uređenjem web stranica i sudjeluje u kreiranju sadržaja za društvene mreže. Održavanje rada web stranica trenutno se radi u sklopu garancije koja je bila propisana kao sastavni dio nabave. Studentski centar u Zagrebu, nažalost je po prosječnom broju godina zaposlenika ‘stara’ tvrtka, ali zapošljavanjem novih osoba mlađe živote dobi dolaze i nove ideje te se uvode novi trendovi, navode iz Studentskog centra u Zagrebu.

I dalje će, vele nam, nastojati pratiti trendove. Svaki prijedlog studenata uzimaju u obzir i nastoje, dodaju, implementirati nova poslovna rješenja. U posljednjih nekoliko godina, smatraju, krenuo je snažan trend modernizacije Studentskog centra koji prate, podcrtavaju, dobri poslovni rezultati te zadovoljni studenti.

Copy link
Powered by Social Snap