Pretraga

Kraj mukama studenata? Sveučilište Sjever objavilo kada se konačno otvara menza

A- A+

Nakon niza neostvarenih obećanja i nekoliko neuspješnih otvaranja vrata studentskog restorana, Sveučilište Sjever objavilo je kako će menza u Koprivnici službeno početi raditi od ponedjeljka, 14. listopada. Ako se najava ovog puta doista i obistini, brucoši Sjevera više neće morati strepiti za prehranu, kao što je bio slučaj s koprivničkim studentima proteklih godina.

Foto: Sveučilište Sjever

Svečano će se otvorenje, dakle, održati u ponedjeljak, u 14 sati. Osim restorana, u Kampusu bi istovremeno s radom trebao krenuti studentski kafić. Rezultat je to suradnje između Sveučilišta Sjever i trgovačkog lanca KTC, koji je dosad u svom, od faksa dosta udaljenom restoranu organizirao studentsku prehranu.

Izdvojeni članak

[Studentska patrola]: ‘Menza na Savskoj prije kave na špici’

– Sretni smo što će naši studenti i nastavnici imati mogućnost prehrane u krugu našeg studentskog kampusa. Nadamo se da će to dodatno pozitivno utjecati na sveukupno zadovoljstvo studenata i kvalitetu studentskog života u Sveučilišnom centru Koprivnica, istaknuo je prorektor Mario Tomiša.

Kada su se prvi put pojavile informacije o otvaranju menze 2017., student Marko Dedić završavao je drugu godinu novinarstva. Sada je krenuo s petom, zadnjom godinom studija.

– Nakon toliko odgađanja, napokon će se otvoriti. Valjda. Iako smo imali vrlo dobru ‘menzu’ u sklopu KTC-a, sada nam je još bliža, pristupačnija. Nadam se kako će studenti istu iskoristiti. Do sada je mnogima, čini se, problem bio pješačiti desetak minuta. No, ponedjeljak je udaljen puna dva dana, tko zna što će se do tada dogoditi, ispričao nam je pomalo skeptični Marko.

Doista, hoće li se menza u Koprivnici konačno otvoriti, tek ćemo saznati u ponedjeljak. Podsjetimo, posljednji je puta otvaranje ove menze bilo zakazano za 16. rujna. Tada je otkazano svega nekoliko dana prije tog termina.

– Temeljem zaprimljenog zahtjeva, Nacionalno povjerenstvo je 9. travnja 2019. godine, posjetilo poslovni prostor namijenjen pružanju usluge subvencionirane prehrane redovitih studenata pri čemu je utvrđeno da objekt nema potrebne dokaze o ispunjavanju minimalnih tehničkih uvjeta te da sanitarni čvor, kuhinja i prostor za konzumaciju hrane nisu u potpunosti namješteni i spremni za pripremu i konzumaciju obroka, zbog čega je ocijenjeno da prostor ne zadovoljava uvjete propisane Pravilnikom te nije prikladan za prehranu studenata, kazali su nam u rujnu iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, nakon još jednog u nizu neuspjelih pokušaja otvaranja menze na Sveučilištu Sjever.